Dit jaar stelt MAN Truck & Bus op Busworld in Brussel een brede waaier van stads- en intercitybussen, touringcars en minibussen van de merken MAN en NEOPLAN voor. Enkele premières van de onderneming zijn de Lion’s City 19, de Lion’s Intercity met D15-motor en de minibussen eTGE Combi en TGE City. Bovendien kan het publiek voor het eerst meerijden met de zuiver elektrische MAN Lion’s City E.

De levensstijl van de mens verandert drastisch. Vandaag de dag moet mobiliteit sociaal, toekomstgericht, ecologisch en economisch zijn. Bussen bieden heel wat troeven om iedereen te helpen de uitdagingen op het gebied van emissies, verkeersvolume en betaalbare mobiliteit het hoofd te bieden, en dat zowel in de stad als tussen steden en over lange afstanden. 

De huidige modellen moeten reeds beantwoorden aan de mobiliteitsvereisten van morgen. Daarom biedt MAN Truck & Bus via de busmerken MAN en NEOPLAN de juiste oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen, waarvan de onderneming er enkele voorstelt op de vakbeurs Busworld Europe 2019 in Brussel.

MAN Lion’s City: klaar voor de toekomst van het stadsvervoer

Het antwoord op de huidige vragen rond stedelijke mobiliteit is de MAN Lion’s City. Met deze nieuwe generatie van stadsbussen biedt MAN efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor stadsvervoer, afgestemd op de marktvereisten en de individuele behoeften van elke klant. Op de vakbeurs in Brussel presenteert MAN een 12 meter lange soloversie van zijn volledig elektrische Lion’s City E, uitgerust met 35 plaatsen. 

De elektrische bus vult deze nieuwe generatie van stadsbussen (ook verkrijgbaar met diesel-, aardgas- en hybridemotor) aan met een emissievrije uitvoering. Zijn onnavolgbare designelementen benadrukken de unieke kwaliteiten van elektrisch rijden, die bezoekers aan Busworld voor het eerst live kunnen ervaren in de buitenruimte. 

De voornaamste verschillen zijn het ontbreken van de motortoren, de op het dak geplaatste batterijen en de vier bijkomende zitplaatsen achterin. In de solobus levert de zuiver elektrische aandrijving een vermogen tussen 160 en maximaal 270 kW. Zo kan de Lion’s City E over de hele levensduur van zijn batterijen een rijbereik bieden van 200 kilometer, en bij goede omstandigheden zelfs van 270 kilometer.

MAN Truck & Bus op Busworld 2019 op de MAN-stand 422 in hal 4.

Lees ook: Ebusco batterijpakket evenaart radius dieselbussen

Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email