Munckhof Taxi B.V. claimt als eerste onderneming in de taxibranche de richtlijn ISO 26000 te hebben geïmplementeerd in haar bedrijfsvoering. Deze internationale norm, die zich richt op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), is voor het bedrijf leidend voor de bepaling van haar MVO-beleid. Op basis van deze norm zijn de onderwerpen en prioriteiten benoemd met de juiste balans tussen People, Planet en Profit.

Met een MVO-zelfverklaring kan een bedrijf of organisatie MVO-ambities aan belanghebbenden kenbaar maken dat het de norm ISO 26000 implementeert. Een MVO-zelfverklaring is derhalve geen certificatie of keurmerk. Ook de norm ISO 26000 zelf is niet certificeerbaar, maar een richtlijn om MVO handvatten te geven.

Om aan te tonen dat gedane beweringen in de zelfverklaring correct zijn, kan de rapportage door een onafhankelijke externe partij worden getoetst op waarheid. Ook dan is het geen certificering, omdat er niet beoordeeld wordt of hetgeen beweerd wordt daadwerkelijk de juiste wijze is.

MVO hoog in het vaandel

Munckhof hecht veel waarde aan milieu en duurzaamheid. De organisatie is continu op zoek naar mogelijkheden om bedrijfsprocessen en het vervoer zo duurzaam en sociaal verantwoord mogelijk in te richten. In het MVO-beleid van het bedrijf uit Horst wordt de internationale richtlijn voor MVO: ISO 26000 gevolgd, waarbij de zelfverklaring onlangs werd ontvangen. 

“Binnen ons bedrijf zijn we continu bezig met het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De ISO 26000-norm biedt ons hierbij handvaten en de mogelijkheid transparant te zijn naar derden. De MVO-gerelateerde acties, zoals cursussen voor ‘Het Nieuwe Rijden’, duurzame transportmiddelen en continue verbetering van het milieumanagementsysteem, zijn voor ons vanzelfsprekend. We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere organisaties in de taxibranche.”, aldus Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi.

Over Munckhof

Met ruim 90 jaar aan vervoerservaring mag het bedrijf zich expert noemen in personenvervoer en zakenreizen. De dienstverlening van Munckhof bestaat onder andere uit: zakelijk reizen in binnen- en buitenland voor zowel publieke als private sector, zorg gerelateerd personenvervoer, pendeldiensten voor de toeristische en recreatieve sector, logistiek vervoersmanagement rondom kleine en grote evenementen en mobiliteitsoplossingen voor onderwijsinstellingen.

Lees ook: Munckhof doet beste zaken in de taxisector

Munckhof groep
Munckhof groep
Print Friendly, PDF & Email