PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Verkoop Arriva pas in 2020 op Deutsche Bahn agenda


Deutsche Bahn schuift de aangekondigde verkoop van Arriva door naar 2020. Dat is de uitkomst van de bestuursvergadering van Deutsche Bahn afgelopen donderdag, die de crisis in de top van het bedrijf moest bezweren. Het bestuur van het concern zegt nu meer tijd nodig te hebben om het bedrijf opnieuw te waarderen. Daardoor is een verkoop volgens ingewijden doorgeschoven naar volgend jaar. 

Naast een verkoop zou DB ook een beursgang van Arriva in Amsterdam overwegen. Bij Deutsche Bahn liggen topman Richard Lutz en financieel directeur Alexander Doll met elkaar overhoop over de verkoop van Arriva. Behalve een verkoop zou Deutsche Bahn ook een beursgang in Amsterdam overwegen. Het is onduidelijk of die mogelijkheid nu ook van tafel is.

De eerste berichten over een verkoop van het bedrijf kwamen eind vorig jaar naar buiten. Toen werd gemeld dat de dochteronderneming 3,5 à 4 miljard euro zou kunnen opbrengen. De afgelopen tijd werd van verschillende investeerders gemeld dat ze interesse zouden hebben in Arriva.

Het bedrijf werd in 2010 overgenomen door DB, in een poging tot internationale expansie. Voor de verkoop ervan staat met potlood een opbrengst van vier miljard euro in de boeken. Maar een probleem is de schuldenlast van één miljard euro die op het bedrijf drukt. 

Deutsche Bahn werd eerder in een brief de wacht aangezegd door verkeersminister Andreas Scheuer. Duitsland is enig aandeelhouder van DB en wil dat eindelijk wordt ingegrepen om met name aan de jarenlange verliezen bij goederenspoorbedrijf DB Cargo een einde te maken.

Lees ook: Arriva topman Hettinga: kabinet maakt beloften niet waar

Andreas Scheuer
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Na verplichte quarantaine is skidorp Ischgl weer open

In Oostenrijk mogen hotels en andere gastenverblijven vanaf 29 mei weer open. Ook het Oostenrijkse (lees verder)

Cijfers verkoopsactiviteiten automobielsector dramatisch

Teleurstellende cijfers tijdens de bekendmaking van de verkopen in de automobielsector door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en (lees verder)

Walter de Wit pleit voor meer significante bijdrage busvervoer

In de editie Personenvervoer Magazine aandacht voor Walter de Wit die pleit voor  een beduidend (lees verder)

Reddingsplan voor vliegmaatschappij Lufthansa

De grootste Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is net als velen andere luchtvaartmaatschappijen in de problemen gekomen (lees verder)

0 reacties op “Verkoop Arriva pas in 2020 op Deutsche Bahn agenda

Geef een reactie