PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT ES SV

De kust gaat op slot dit weekend, de wet is de wet


Er is mooi weer voorspeld voor dit weekend, maar de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé roept de bevolking opnieuw op om weg te blijven van de kust. De kust op gaat slot. Zelfs kliklijnen, al worden ze liever niet zo genoemd, zijn inzet voor de federale overheid, want de wet is de wet. De politie zal extra controleren op mensen die, ondanks het verbod, toch naar de kust zouden trekken. 

Ondertussen roept de politiezone Westkust bewoners op om te verwittigen als je tweedeverblijvers opmerkt aan de kust. Tweedeverblijvers spreken van een ‘kliklijn’, al spreekt de politie dat tegen. Het is gewoon het nummer van onze dispatching waarop je ook andere zaken kan melden. Er is geen goede uitleg meer om de regels te overtreden.

dan maar naar het strand in Noordwijk?

Nee, want ook in Nederland zijn de richtlijnen duidelijk. Burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk riep eerder op om niet naar het strand toe te komen. Volgens de burgemeester is het in het belang van de gezondheid dat Nederlanders niet massaal naar het strand komen.

Ook zijn Duitse en Belgische vakantiegangers tijdens en komende en het paasweekend niet welkom. Premier Rutte heeft inwoners van Duitsland en België in drie talen opgeroepen om niet naar Nederland te komen om zo het risico op meer coronabesmettingen buiten de deur te houden.

Om die oproep kracht bij te zetten zal Nederland ook bij Duitsers en Belgen via sociale media onder de aandacht proberen te brengen dat zij niet moeten komen. De oproep aan de Nederlandse bevolking was even duidelijk.

“Mijn oproep aan heel Nederland is om door te gaan met zoveel mogelijk thuis te blijven. En als je naar buiten gaat, zoek nooit plekken op waar veel mensen tegelijkertijd samen dreigen te komen.”, aldus Mark Rutte.

Lees ook: Ondanks corona toch massaal naar strand en bouwmarkt

Strand Scheveningen
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Autoverhuurbedrijf Hertz vraagt faillissement aan

Autoverhuurbedrijf Hertz heeft het faillissement aan gevraagd. Dit lieten zij weten in een persbericht. De (lees verder)

Kampeer met eigen toilet van SVR en Evenementenbranche

Hoewel het nieuws met betrekking tot het gesloten houden van het sanitair op de campings (lees verder)

Productie bij Audi Brussels wordt vanaf maandag hervat

De productie in de fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst, waar de volledig (lees verder)

Leerlingenvervoer wordt nooit meer zoals het voorheen was

Het leerlingenvervoer zal wellicht nooit meer worden zoals het was. Dat kinderen weer naar de (lees verder)

0 reacties op “De kust gaat op slot dit weekend, de wet is de wet

Geef een reactie