De zondag uitgezonden docu ‘Taxi in lockdown’ van Floor Amesz en Arnout Arens stelde de vraag ‘Hoe wordt het zzp-bestaan van de taxichauffers geraakt door de coronacrisis?’ Vandaag om 20.30 uur is een door De Zwijger georganiseerde livecast over het programma VPRO Tegenlicht.

Aan de livecast nemen naast regisseur Amesz en samensteller Arens ook Amrit Sewgobind (FNV Taxi), Mei Li Vis (Fractievoorzitter Eerste kamer PvdA en voormalig lid Tweede Kamer), Emile Woutersen (Onderzoeksjournalist Platform Investico en auteur ‘Uitgebuit’) en Hedy Borreman (Directeur Taxicentrale Amsterdam) aan deel. Wie belangstelling heeft, kan via Zoom meepraten.

Waar ging VPRO Tegenlicht ‘Taxi in lockdown’ ook alweer over? Taxichauffeurs worden wereldwijd hard geraakt door de coronacrisis. Sinds het succes van de Uber-app en andere ‘ride sharing’-diensten zoals Bolt, FreeNow en Lyft, rijden velen van hen rond als zelfstandige. Ze hebben vaak grote investeringen gedaan (meestal in de taxivergunning), verliezen nu hun inkomen én lopen een groot risico op besmetting.

VPRO Tegenlicht reed mee met deze zelfstandige taxichauffeurs in Amsterdam, Wuhan, New York, Teheran, Tel Aviv, Rio de Janeiro en Kisumu. Zij lieten hun leven, hun werk, en hun verlaten steden zien. Morgenavond praten de samenstellers met insiders over de impact van de huidige crisis op hen, die door onze platform-samenleving gedwongen zijn tot een zzp-bestaan. Hoe worden zij geraakt door het gebrek aan werk? En wat kan daar aan gedaan worden?

Lees ook: Leerlingenvervoer kan vanaf 11 mei langzaam van start gaan

ook beschikbaar voor Android
Personenvervoer Magazine
gelezen in Personenvervoer Magazine
Print Friendly, PDF & Email