[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Europese Branchevereniging ACEA maakte vorige week bekend in diversen media dat de autoverkopen in maart 2020 door de coronacrisis in Europa met 55,1 procent zijn gedaald vergeleken met maart 2019. Dat komt neer op een terugval op de automarkt van het eerste kwartaal op ruim 25 procent. Alle 27 EU-landen zitten met deze daling in de autoverkoopbranche. 

In de tweede helft van maart was het merendeel van de autodealers en fabrieken in de Europese landen door het coronavirus gesloten vandaar de terugloop. In Nederland worden redelijk veel auto-onderdelen gemaakt, hierbij moet je denken aan metalen componenten door Brabant Alucast, Vredestein-banden en schuifdaken bij Inalfa. Ook zijn er in Nederland vele andere bedrijven zoals: NXP, Hydratec, Kendrion, Nedschroef, Aalbers en DSM afhankelijk met hun omzet van de auto-industrie, aldus Quotenet.nl

In Italië is de autoverkoop het ergste getroffen, daar is de autoverkoop in maart 2020 met ruim 85 procent afgenomen ten opzichte van maart 2019, gevolgd door Frankrijk en Spanje met 72 procent daling en Duitsland, overigens met de grootste automarkt in Europa met een daling van 38 procent. Volks Wagen Group verkocht dit jaar in maart 46 procent minder dan in maart 2019. De PSA Groep verkocht dit jaar in maart 68 procent minder dan in maart 2019. 

De Renault Groep verkocht dit jaar in maart 65 procent minder dan in maart 2019. De automerken Nissan, Ford, Honda en Mazda verkochten 60 procent minder auto’s in maart dit jaar. Fiat Chrysler verkocht zelfs 77 procent minder auto’s in maart dit jaar. Volvo heeft nog het meeste geluk gehad zei hebben 33 procent minder auto’s verkocht in maart dit jaar.

Lees ook: Leerlingenvervoer kan vanaf 11 mei langzaam van start gaan

showroom
Auto showroom
Print Friendly, PDF & Email