Level Europe voorheen Anisec luftfarht is een Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij die eigendom is van moederorganisatie Vueling Airlines en een dochterbedrijf is van IAG (International Airlines Group). Ze zijn gestart met vliegen in 2018 en hebben 6 vliegtuigen in hun bezit. De luchtvaartmaatschappij begon in het Oostenrijkse Wenen nadat Air Berlin-dochter Niki failliet was gegaan. Ze hebben de afgelopen 2 jaar een prijzenoorlog gevoerd met andere goedkope luchtvaartmaatschappijen in Wenen. Dit zorgde voor goedkope vliegtickets en een groei van het aantal passagiers. Level Europe verzorgt korte afstandsvluchten binnen Europa vanaf Amsterdam Airport Schiphol en Wenen International Airport.

“Klanten die hun vluchten via andere kanalen dan de LEVEL Europe-website hebben geboekt, worden verzocht rechtstreeks contact op te nemen met de relevante partner om te informeren naar de status van hun vlucht. Passagiers die via de LEVEL Europe-website hebben geboekt, worden verzocht om contact op te nemen met de door de rechtbank aangestelde curator ‘, zegt de luchtvaartmaatschappij in het faillissement.

Deze Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij heeft vandaag faillissement aangevraagd. Deze maatschappij heeft enorm geleden onder de COVID-19 en is de zoveelste gedupeerde luchtvaartmaatschappij van de coronacrisis. Alle vluchten zijn vanaf maart 2020 aan de grond gehouden en de Oostenrijkse activiteiten zijn met onmiddellijke ingang stopgezet. Wel deden ze af en toe repatriëringsvluchten voor gestrande Oostenrijkers voor het ministerie van buitenlandse zaken. Er werken ongeveer 240 mensen bij Level Europe, waarvan 40 in Amsterdam. Er is niet bekend hoeveel klanten er zijn gedupeerd, de vliegtickets zijn namelijk niet gedekt bij faillissement. In het gunstigste geval krijgen de getroffen klanten een klein deel van de ticketprijs terug (quotum) nadat de faillissement procedure is afgerond.  

“We hoopten dat Level Europe de storm zou overleven, maar de realiteit van de situatie is te verwoestend om te weerstaan”, schreef algemeen directeur Frank Glander aan zijn collega’s.

Lees ook: Advies RDW over gebruik van afschermingen in de taxi

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email