PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Solaris ontvangt bestelling 70 CNG bussen voor in Warschau


Midden in de elektrische storm voor bussen voor het openbaar vervoer zijn andere brandstoffen nog erg gewild, zoals CNG. Openbaar vervoerbedrijf Miejskie Zakłady Autobusowe (MZA) in Warschau heeft een order geplaatst voor 70 stadsbussen met lage vloer op CNG, uiteraard bij de Poolse fabrikant Solaris. De totale waarde van het contract bedraagt meer dan 116 miljoen PLN of 26,7 miljoen euro.

De bestelde bestaat uit 40 Solaris Urbino 12 CNG en 30 gelede Solaris Urbino 18 CNG bussen. In 12 meter lange CNG-bussen zal de totale capaciteit aan tanks meer dan 1500 liter bedragen, en in gelede bussen van 18 meter 1700 liter. Naast onder meer een videobewakingssysteem met camera’s die zowel het passagierscompartiment als de bestuurderscabine en het gebied voor het voertuig bewaken, zal een alcoholontstekingsslot worden geïnstalleerd. 

gesloten cabine

De chauffeur krijgt een gesloten cabine met een aparte ingang om het contact van de chauffeur met passagiers te beperken en zo het risico op infectie te minimaliseren. In bussen van 12 meter bedraagt de totale passagierscapaciteit 90 personen, terwijl gelede bussen plaats bieden aan 135 passagiers.

MZA heeft al 91 elektrische bussen en 145 CNG-bussen. Na voltooiing van alle geplande leveringen tegen eind 2022, zullen het 160 elektrische bussen en 305 CNG-bussen zijn. Dit zal goed zijn voor bijna 50 procent van de bussen die op een doordeweekse dag door de straten van Warschau vertrekken. De eerste Solaris Urbino CNG-bussen zullen in april volgend jaar Warschau bereiken. De opleveringen van alle 70 units moeten medio 2021 zijn afgerond. Na voltooiing zal het totale aantal Solaris-bussen in de vloot van de Warschau-exploitant MZA oplopen tot meer dan 1100 voertuigen.

over Solaris

Solaris Bus & Coach SA is een van de toonaangevende Europese fabrikanten van bussen en trolleybussen. Solaris profiteert van meer dan 20 jaar ervaring en heeft meer dan 17.000 voertuigen geproduceerd en beïnvloedt elke dag de kwaliteit van het stadsvervoer in honderden steden in Europa. Met het denken aan de toekomst zet het bedrijf nieuwe normen door zijn producten dynamisch te ontwikkelen, met name in de elektromobiliteitssector.

Lees ook: Nederlandse busreisorganisaties gaan samenwerken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Op de foto (van links): Paweł Jankowski (MZA Warszawa), Tomasz Sygut (MZA Warszawa), Petros Spinaris (Solaris Bus & Coach), Jan Kuźmiński (MZA Warszawa), Leszek Ruta (MZA Warszawa).
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Solaris ontvangt bestelling 70 CNG bussen voor in Warschau

Geef een reactie