PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Lufthansa Group in de rode cijfers door coronacrisis


De ineenstorting van de vraag naar vliegreizen als gevolg van de Corona-pandemie leidde in het tweede kwartaal tot een omzetdaling van 80 procent voor de Lufthansa Group tot 1,9 miljard euro (vorig jaar: 9,6 miljard euro). De meeste inkomsten (1,5 miljard euro) werden gegenereerd door Lufthansa Cargo en Lufthansa Technik.

De Lufthansa Group verwacht momenteel dat de vraag naar vliegreizen op zijn vroegst in 2024 zal terugkeren naar het niveau van voor de crisis. Lufthansa Group heeft daarom gekozen voor een uitgebreid herstructureringsprogramma met de naam “ReNew”, dat ook het herstructureringsprogramma omvat dat al aan de gang is bij de luchtvaartmaatschappijen en dienstverlenende bedrijven.

Het doel blijft om het wereldwijde concurrentievermogen en de toekomstige levensvatbaarheid van de Lufthansa Group te behouden. Het programma omvat de vermindering van 22.000 voltijdse banen bij de Lufthansa Group. De vloot van de Group moet permanent worden verkleind met minstens 100 vliegtuigen. Toch moet de in 2024 aangeboden capaciteit overeenstemmen met die van 2019. Daartoe zou de productiviteit tegen 2023 met 15 procent moeten zijn gestegen, onder meer door het aantal vluchtoperaties (AOC’s) terug te brengen tot maximaal tien in de toekomst. De omvang van de Executive en Management Boards van de Groepsmaatschappijen wordt verkleind en het aantal executives in de Groep wordt met 20 procent verlaagd. 

Bij de administratie van Deutsche Lufthansa AG worden 1.000 banen geschrapt. De som van deze maatregelen moet het mogelijk maken de middelen van het stabilisatiepakket zo snel mogelijk te herfinancieren. In de financiële planning van Lufthansa Group is bepaald dat in de loop van 2021 opnieuw positieve kasstromen zullen worden gegenereerd. Lufthansa Group heeft momenteel (per 30 juni 2020) 129.400 medewerkers, ongeveer 8.300 minder dan vorig jaar. Het doel van de Groep was om ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen. Tegen de achtergrond van de marktontwikkelingen in het mondiale luchtverkeer en op basis van het verloop van de onderhandelingen over noodzakelijke afspraken met de cao-partners, ligt dit doel ook voor Duitsland niet realistisch meer binnen handbereik.

Lees ook: PostNL speelt belangrijke rol tijdens Covid 19 crisis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Lufthansa Group in de rode cijfers door coronacrisis

Geef een reactie