PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Op Dubai Airport worden corona speurhonden ingezet


Als je naar Dubai afreist ben je verplicht om maximaal 96 uur van tevoren een PCR-test uit te laten voeren. Bij een PCR-test wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. Deze PCR-test is zowel verplicht voor passagiers die overstappen en die in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven. Kinderen onder de 12 jaar zijn uitgesloten. Dit geldt ook voor reizigers met een matige of ernstige handicap. Bij vertrek vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar Europa moet je ook een PCR-test laten afnemen. Na afname van de PCR-test ontvang je de volgende dag de uitslag met gezondheidsverklaring.

Vanaf deze week heeft Dubai Airport ook nog speciale speurhonden gestationeerd die het coronavirus bij mensen kunnen opsporen. Dubai Airport is de eerste luchthaven ter wereld waar zogenoemde K9-speurhonden in worden gezet om coronapatiënten op te sporen. Al maandenlang wordt er in de media gespeculeerd of speurhonden het coronavirus op kunnen sporen bij mensen. Dit wordt ook al maandenlang door verschillende instanties in verschillende landen getest en onderzocht. Nu blijkt uit onderzoek dat speciale speurhonden het coronavirus met ongeveer 92 procent nauwkeurigheid kunnen identificeren bij mensen.

Passagiers die in Dubai aankomen en uit risico gebieden of landen komen moeten een okselmonster afstaan. Deze okselmonsters worden in een aparte geïsoleerde ruimte verzameld en daar komt dan vervolgens de speciale speurhond snuffelen. De hond ruikt met ongeveer 92 procent nauwkeurigheid als dit monster besmet is met het coronavirus. Op deze manier is binnen enkele minuten duidelijk of een reiziger besmet is met het coronavirus of niet. Ook zijn diverse landen aan het kijken of deze speciale corona speurhonden in bijvoorbeeld een speekselmonster kunnen ontdekken of personen met het coronavirus besmet zijn. Dit is natuurlijk wel een mooie ontwikkeling en als het goed functioneert zou dit ook ingezet kunnen worden bij bijvoorbeeld festivals.

Lees ook: Nederlandse busreisorganisaties gaan samenwerken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Op Dubai Airport worden corona speurhonden ingezet

Geef een reactie