Print Friendly, PDF & Email

Gatwick heeft woensdag plannen aangekondigd voor een ingrijpende herstructurering van het hele bedrijf om de operationele en personeelskosten verder te verlagen in het licht van de dramatische impact die COVID-19 heeft gehad op het aantal passagiers en het luchtverkeer. Het voorgestelde herontwerp van de organisatie zal het bedrijf hervormen, zodat het in de beste positie is om snel te reageren op toekomstige groei.

‘Als iemand enige twijfel heeft over de verwoestende impact die COVID-19 heeft gehad op de luchtvaart- en reisindustrie, dan is het nieuws van woensdag dat we met onze medewerkers hebben gedeeld over het voorgestelde banenverlies een grimmige herinnering. We zijn in gesprek met de regering om te zien welke sectorspecifieke ondersteuning op dit moment voor de industrie kan worden geboden, naast mechanismen die onze passagiers meer zekerheid geven over waar en wanneer ze veilig naar het buitenland kunnen reizen. Deze steun zal niet alleen Gatwick helpen, maar ook de bredere regionale economie die afhankelijk is van de luchthaven’, aldus Stewart Wingate, Chief Executive Officer, Gatwick Airport.

De nieuwe voorstellen zouden ertoe kunnen leiden dat de regio van 600 functies uit het hele bedrijf worden verwijderd, wat ongeveer 24% van het huidige aantal werknemers is. Het bedrijf gaat nu een formeel overlegproces aan met medewerkers. In augustus, meestal een van de drukste maanden van de luchthaven, zijn de passagiersaantallen meer dan 80% lager dan in vergelijking met het aantal passagiers dat Gatwick die maand in 2019 zag. Het bedrijf nam snel maatregelen om de luchthaven in maart te beschermen om zo veel mogelijk banen te behouden. Zoals het zou kunnen door de kosten te verlagen, de kasuitstroom te beheren en een banklening van £ 300 miljoen veilig te stellen.

‘Ik wil van deze gelegenheid gebruikmaken om al onze medewerkers te bedanken, degenen die onvermoeibaar hebben gewerkt om Gatwick open te houden tijdens de pandemie en degenen die op verlof hebben moeten blijven, voor hun toegewijde vasthoudendheid, professionaliteit en teamgeest. We zullen er alles aan blijven doen om zoveel mogelijk banen te behouden’, aldus Stewart Wingate, Chief Executive Officer, Gatwick Airport.

De huidige verkeers- en passagiersvolumes zijn zodanig dat Gatwick momenteel alleen opereert vanuit de noordelijke terminal. Vergeleken met vorig jaar rond deze tijd opereert de luchthaven op ongeveer 20% van zijn capaciteit en heeft daarom nog steeds meer dan 75% van zijn personeel op het banen behoud schema van de Britse regering, dat in oktober afloopt.

Gatwick zal herstellen van deze pandemie en we zullen uit de herstructurering komen. We stellen een fittere en sterkere organisatie voor die het best geplaatst is om onze passagiers en onze luchtvaartmaatschappijen een moderne en innovatieve luchthaven te bieden, klaar voor groei’, aldus Stewart Wingate, Chief Executive Officer, Gatwick Airport.

foto boven: Gatwick mediacenter

Lees ook: Verbreding van snelweg A27 kan toch gewoon doorgaan