Vakantie kunnen we nu echt voorlopig op ons buik schrijven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert namelijk op hun website om tot zeker half maart 2021 niet op vakantie te gaan naar het buitenland. Reizen mag alleen nog als het strikt noodzakelijk is. In eerste instantie had Mark Rutte opgeroepen om tot half januari niet op vakantie te gaan, dit is nu aangepast naar half maart. 

Dit omdat het coronavirus in veel landen, maar vooral ook in Nederland niet onder controle is en de besmettingen met het virus nog steeds toenemen. Het is dus ook niet slim om toch een vakantie te boeken, de komende maanden is er geen ruimte voor plezieruitjes, vakantie en andere niet noodzakelijke activiteiten over de grens.

Er waren al niet veel landen meer met code geel op de wereld kaart, maar nu is alles oranje of rood. De landen die nog code geel hadden en waar we dus nog op vakantie konden, waren Aruba, Bonaire en de Canarische eilanden. Afgelopen weekend was er nog een enorme drukte te zien op Schiphol, heel veel mensen gingen toch nog op vakantie. Volgens diverse media is dit een grote ergernis van het Kabinet en de Tweede Kamer. 

Minister Mark Rutte zei dinsdag in een door het AD uitgezonden debat: de onbeschaamdheid van mensen die ondanks het negatief advies toch op wintersport of op andere vakantie gaan is “asociaal”. 

Minister van Nieuwenhuizen is aan het uitzoeken of er een mogelijkheid is om een verklaring in te voeren waarin reizigers aangeven of het een noodzakelijke reis betreft. Dit om te te voorkomen dat mensen toch op vakantie gaan. Diverse reisorganisaties hebben vliegvakanties stopgezet vanwege het negatieve reisadvies. Het is afwachten of de huidige harde Lock down een positief effect gaat hebben op het aantal corona besmettingen in ons land.

Schotse regering laat grotere bubbels toe tijdens kerstdagen

Pitane Driver
Print Friendly, PDF & Email