We zijn er allemaal aan toe, lekker naar een concert of een dagje erop uit. Deze maand en volgende maand worden er onder strenge voorwaarden meer praktijktest evenementen gehouden door Fieldlab Evenementen, het kabinet heeft daar toestemming voor gegeven. Ook doorstroomlocaties zoals pretparken worden aan dit onderzoeksprogramma toegevoegd. Eerder al dit jaar werden er door Fieldlab Evenementen acht praktijktesten georganiseerd. Vorige maand was dit een WK Interland outdoor voetbalwedstrijd met 5000 bezoekers.

In de tweede fase wordt gekeken of de preventieve maatregelen even effectief zijn bij grotere aantallen mensen die deel willen nemen. Het zou gaan om twaalf praktijktest evenementen in april en mei. De eerste praktijktest van april is donderdag met de 3FM Awards in TivoliVredenburg in Utrecht, hier worden 1200 bezoekers verwacht. Zaterdag 24 april voor koningsdag wordt er een 538 outdoor oranjedag gehouden op het Chasséveld in Breda, hier worden maar liefst 10000 bezoekers verwacht. De Efteling mag zaterdag 24 april 8000 bezoekers ontvangen in hun park.

Volgende maand worden er de meeste praktijktesten door Fieldlab Evenementen gehouden. Zaterdag 1 mei is er een Startschotgala concert met onder andere artiesten als Mental Theo en The Dirty Daddies in Oost-Gelre met 10000 bezoekers. Vrijdag 7 mei is er een indoor BackToLive concert in Den Bosch, hier komen 3500 bezoekers op af. Zaterdag 8 mei is Mudmasters in Haarlemmermeer, een outdoor sportwedstrijd waar 9000 mensen aan mee doen. Vrijdag 14 mei is het Residentie Orkest in Den Haag, hier komen 1000 bezoekers. Zaterdag 15 mei is een nachtclub in Amsterdam open voor 1000 bezoekers. Zondag 16 mei is er een Marathon in Enschede met 5000 deelnemers.

Mensen die graag een beurs bezoeken kunnen donderdag 20 mei hun hart ophalen in Utrecht, hier wordt Eventsummit gehouden voor 3000 bezoekers. Ook het Eurovisie Songfestival wordt gehouden van 17 tot en met 22 mei in Rotterdam, hier mogen 3500 bezoekers komen. Ook wordt er in mei nog een festival met overnachting (BackToLive Walibi) in Biddinghuizen georganiseerd voor 9000 bezoekers, de datum hiervan is nog niet bekend. We kunnen ons hart ophalen met deze evenementen, eindelijk weer een mogelijkheid om te feesten. Overigens moeten we ons wel aan strenge maatregelen houden, we moeten bijvoorbeeld maximaal 24 uur voorafgaand aan het evenement een sneltest doen en toegang is uiteraard alleen mogelijk met een negatief testbewijs. Vijf dagen na het evenement moeten bezoekers ook weer een sneltest doen.

Lees ook: Nog redelijk veel privévluchten tijdens coronacrisis

Print Friendly, PDF & Email