De federale regering zijn is het eens geworden over de principes om het bedrijfswagenpark te vergroenen. Vanaf 2026 zullen alleen nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime, luidt het. Wat dat regime precies zal inhouden, zal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) later toelichten maar vast staat dat de Vivaldi-coalitie al in het regeerakkoord vast legde dat alle nieuwe bedrijfswagens in 2026 groen moeten zijn. Daarnaast stelde de CD&V-vicepremier voor om een belastingvermindering in te voeren op investeringen in laadinfrastructuur en om ook een mobiliteitsbudget uit te werken voor wie geen bedrijfswagen heeft.

De belangrijkste ministers bogen zich eerder al over die details, maar raakten het toen nog niet eens. Naar verluidt waren de linkse regeringspartijen beducht voor de financiële impact van de maatregelen en met de volledige fiscale aftrekbaarheid voor elektrische bedrijfswagens, aldus de Vlaamse krant het Nieuwsblad.

Er zal niet aan de bestaande contracten worden geraakt, zegt de woordvoerder van premier Alexander De Croo (Open Vld). De regering wil een “duidelijk en stabiel kader” creëren zodat bedrijven en werknemers met kennis van zaken aankoop- en investeringsbeslissingen kunnen nemen.

Lees ook: Lydia Peeters wil meer toegankelijke haltes in Vlaanderen

De Vivaldi-coalitie legde in het regeerakkoord al vast dat alle nieuwe bedrijfswagens in 2026 groen moeten zijn.
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Crisis rond Deutschlandticket: oproep tot dringende actie