Brussels Airport kan in de loop van deze zomer maar liefst 175 bestemmingen aanbieden aan haar passagiers, aldus de luchthaven op hun website. De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven blijven onverminderd gelden. Samen met de testverplichting die voor bijna alle bestemmingen geldt, maakt dit van de luchthaven een bijzonder veilige plek om aan uw vakantie te beginnen. 95% van de vertrekkende passagiers heeft een negatief PCR-testbewijs op zak. 

Reizen zonder zorgen via Brussels Airport 

Voor degene die al even niet meer op de luchthaven zijn geweest: de omgeving zal er even vertrouwd aanvoelen, maar alles ziet er nét iets anders uit. Zo is er de nodige signalisatie en bestickering aangebracht om passagiers te herinneren aan de Covid-maatregelen. Mondmaskers zijn verplicht om jezelf en anderen te beschermen. Wie een negatief testbewijs nodig heeft voor vertrek, is er tegenover de vertrekhal een Test Center waar men zich voor zijn reis kan laten testen. Door de luchthaventerminal heen zijn vele tientallen handgelverdelers beschikbaar. De toegang tot de terminal is beperkt tot reizigers en personeel.

Minder zichtbaar is dat de ventilatie op de luchthaven sinds het begin van de crisis werd aangepast volgens de laatste voorschriften, de lucht wordt continu vernieuwd en er gebeuren regelmatig metingen van de luchtkwaliteit. De combinatie van al deze maatregelen en het feit dat 95% van de vertrekkende passagiers getest zijn op Covid-19, maakt van de luchthaven een erg veilige omgeving, zelfs op de drukkere momenten wanneer de sociale afstand een uitdaging zou kunnen worden. Om in te spelen op de geleidelijke toename van de passagiersaantallen de komende maanden worden bijkomende wachtzones gecreëerd net buiten de luchthaventerminal, voor als het op piekmomenten druk is aan de check-in. In de komende dagen worden de tenten hiervoor opgesteld. Deze zullen nog niet meteen nodig zijn, maar hiermee is de luchthaven voorbereid op hogere passagiersaantallen.

7 nieuwe bestemmingen en 9 nieuwe routes 

In het aanbod voor de zomer wordt het netwerk van Brussels Airport geleidelijk uitgebreid naar maar liefst 175 bestemmingen, aangeboden door 51 luchtvaartmaatschappijen. Daarbij ook 6 nieuwe bestemmingen voor de zomermaanden. Bari (Italië) voor Brussels Airlines, Pula (Kroatië), Karpathos (Griekenland), Suceava (Roemenië) en Tetouan (Marokko) voor TUI fly en Cluj (Roemenië) voor Blue Air. In oktober komt daar ook nog Mauritius bij door Air Belgium. En voor sommige bestemmingen worden de opties verder verruimd. Zo verwelkomen ze SkyExpress op Brussels Airport die naar Athene zullen vliegen. Turkish Airlines biedt nu ook Antalya als bestemming aan.

Brussels Airlines voegt Bordeaux, Tangier, Al Hoceima, Nador, en Frankfurt toe aan haar netwerk. TUI fly zal ook naar Larnaca (Cyprus) vliegen en Aegean Airlines naar Thessaloniki. En er is niet enkel een ruim aanbod aan bestemmingen binnen Europa. Ook intercontinentaal is er al een waaier aan bestemmingen beschikbaar in Noord-Amerika. De luchtvaartmaatschappijen met het meest uitgebreide netwerk vanaf Brussels Airport zijn Brussels Airlines met 78 bestemmingen, waarvan 17 intercontinentaal. TUI fly met 75 bestemmingen, waarvan 6 intercontinentaal. En Ryanair met 18 bestemmingen.

Foto boven: EQRoy / Shutterstock.com

Lees ook: Reizen naar Europese vakantielanden blijft ontraden 

BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email