Print Friendly, PDF & Email

Sinds de laatste versoepelingen van ons kabinet is het vliegverkeer en hiermee ook het aantal reizigers op Eindhoven Airport weer toegenomen. De parkeerterreinen rondom het vliegveld komen weer steeds voller te staan. Er zijn steeds meer mensen gevaccineerd en het aantal coronabesmettingen dalen in de wereld. Ook worden er in steeds meer landen de regels voor reizigers versoepelt. De verwachting is dat het deze zomer drukker wordt op Eindhoven Airport dan de zomer van 2020, natuurlijk is dit wel afhankelijk van de reisadviezen en maatregelen van de verschillende landen. Eindhoven Airport verwacht namelijk zo’n 11.400 vluchten in de maanden juni tot en met september, vorig jaar in dezelfde periode waren dit er 8.000. Voor dat de coronacrisis uitbrak waren dat in dezelfde periode 16.000 vluchten, dus dat is een mega verschil ten opzichte van vorig jaar en dit jaar.

Reizigers die van en naar Eindhoven Airport vliegen hebben de mogelijkheid om zich op afspraak in de terminal bij Travel Doctor te laten testen op corona of tegenover de terminal bij Ecolog. Als je namelijk vanuit een hoog-risico gebied naar Eindhoven Airport reist dan dien je een negatieve COVID-19 testuitslag voor vertrek te tonen, ook als reizigers alleen in Eindhoven overstappen. Ook zijn er landen die aan reizigers uit Nederland een negatieve COVID-19 testuitslag vragen bij aankomst. Alle reizigers zijn verplicht om een ingevulde gezondheidsverklaring bij zich te hebben op Eindhoven Airport. Deze verklaring moet uitgeprint worden of op je mobiele telefoon staan. Dit geldt zowel voor de heenreis en de terugreis. Uiteraard geldt nog steeds de mondkapjes verplichting (vanaf 13 jaar) in en rondom het vliegveld en afstand houden van elkaar is ook nog steeds een verplichting. Laten we hopen dat we een topzomer tegemoet gaan en dat het coronavirus snel uit dooft nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn. 

Lees ook: Financiële steun voor ontslagen KLM-medewerkers