Print Friendly, PDF & Email

TriVelo is een fietstaxidienst voor minder mobiele senioren in Gent. De chauffeurs zijn een mix van nieuwkomers en minder nieuwe gentenaars. Via een buddysysteem worden ze gelinkt aan elkaar en halen ze de ouderen met een riksja op. TriVelo zal als pilootproject getest worden gedurende drie maanden, om nadien te evalueren en indien positief, door te starten.

De fietstaxi’s van Trivelo rijden al sinds april rond in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham, deze zomer doen ze dat in het hele stadscentrum en een groot deel daarbuiten. De triofietsen zijn er voor mensen die niet goed te been zijn en worden bestuurd door vrijwilligers, waaronder heel wat nieuwkomers.

"Met de fietstaxi's bieden we mensen die minder mobiel zijn een aangename en duurzame manier om zich te verplaatsen. Met de fiets heb je meer contact met de mensen rondom en meer voeling met de stad."

Al sinds april rijden drie fietstaxi’s van Trivelo rond in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. Ze vervoeren senioren en minder mobiele Gentenaars naar een bestemming naar keuze, zoals de winkel of de dokter. Omdat het project een succes is, sloegen de Stad Gent en Trivelo de handen in elkaar voor een uitbreiding.

Tot eind september zullen de fietstaxi’s ook uitrijden in het centrum en een groot deel daarbuiten. In totaal gaat het om drie triofietsen en een tandem. Ze hebben hun basis in het stadscentrum en pikken mensen op in een straal van 4 kilometer. Afhankelijk van de beschikbaarheid zullen ze ook in het autovrij gebied staan, waar ze zonder reservatie hun diensten aanbieden.

Lees ook  Gent: provincie Utrecht zet stap richting fietsvriendelijke toekomst tijdens Velo-city

Lees ook: Ook dit jaar geen Gentse Feesten deze zomer

TriVelo Gent