Print Friendly, PDF & Email

We gaan stilletjes aan weer richting de zomervakantie en dat betekent dat we steeds meer caravans en vouwwagens in de straat zien staan. Iedereen wil natuurlijk goed voorbereid op vakantie gaan en daardoor is het lekker makkelijk als je je caravan of vouwwagen vast voor de deur hebt staan. Deze moet immers goed gepoetst en ingepakt (met aardappelen en hagelslag) mee op vakantie. Hoe kun je dit beter doen dan de caravan of vouwwagen bij jou voor de deur te parkeren. Niks is vervelender dan dat je hiervoor elke avond op en neer moet rijden naar de stalling waar deze geparkeerd staat. Dit parkeren voor de deur kan natuurlijk wel ergernissen in de buurt opleveren, want ja iedereen parkeert toch graag op zijn ‘eigen plekje’. En in de zomermaanden kan het wel eens behoorlijk druk zijn met al die caravans en vouwwagens in de straten. En dat is voor een paar dagen vaak geen probleem, maar soms staan deze weken achter elkaar in de straat geparkeerd.

Weten we eigenlijk wel of het parkeren voor de deur of in je straat zomaar mag en zo ja hoelang mag je je caravan of vouwwagen bij je huis geparkeerd hebben staan? De regels van een caravan of vouwwagen voor de deur parkeren kunnen verschillen per gemeente. In Helmond mag je deze bijvoorbeeld niet langer dan 7 achtereenvolgende dagen op de openbare weg parkeren, In Eindhoven is dit niet langer dan 3 opeenvolgende dagen en in Amsterdam is dit ook niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen. Je kunt deze regels per gemeente terugzien in de Algemene Plaatselijke Verordening. Het is natuurlijk wel toegestaan als je de caravan of vouwwagen op je eigen oprit of parkeerplaats zet en dat verders geen hinder of gevaarlijke situaties veroorzaakt. Ook zijn de regels weer anders als je deze op een publiek toegankelijk parkeerterrein parkeert, ook dit scheelt weer per gemeente.

Lees ook  Toegankelijkheid: stem mee en bepaal welke gemeente het beste scoort

Lees ook: Eerste stap voor ontwikkeling landelijk waterstofnet