Click&Boat, het toonaangevende bootverhuurplatform in Europa, kondigde onlangs een aanzienlijke investering aan van fondsen geadviseerd door Permira, de wereldwijde actieve participatiemaatschappij, naast Boats Group. Click&Boat is opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk. Het unieke technologieplatform van Click&Boat koppelt bootliefhebbers aan meer dan 40.000 boten in meer dan 600 bestemmingen wereldwijd, zodat ze gemakkelijk en efficiënt een boot kunnen huren. Het bedrijf heeft de afgelopen zeven jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt om een duidelijk, gerenommeerd merk en een leidende positie in de pan-Europese markt op te bouwen. Click&Boat beschikt over een van de grootste voorraden boten in Europa en op de grootste vraag naar zijn diensten dankzij de ongeëvenaarde verkeersvolumes op het online platform.

"Dit kenmerkt een spannend punt in de geschiedenis van Click&Boat en is een nieuwe stap in onze ambitie om wereldwijd de nummer één speler te worden in de internationale bootverhuurmarkt. Boats Group is een echte leider binnen de online-marktplaatsen voor de recreatieve marine-industrie, en met de investering van de Permira fondsen hebben we alle middelen en ondersteuning in plaats om onze groei en succes voort te zetten."

Edouard Gorioux, mede-oprichter van Click&Boat.

Door hun krachten te bundelen willen Boats Group en Click&Boat de grootste wereldwijde onlinespeler in de recreatieve maritieme sector worden. De twee marktplaatsen zullen een nauw strategisch partnerschap vormen. De investering voorziet Click&Boat van de middelen om zijn groei te stimuleren en positie als marktleider wereldwijd te verstevigen. Click&Boat krijgt ook toegang tot het marktleidende consumentenpubliek van Boats Group, evenals tot de grote en snelgroeiende bootverhuurmarkt in Noord-Amerika, waar Boats Group een gevestigde aanwezigheid heeft.

"De bootverhuurmarkt voor boten is een ideale overgang naar het varen en blijkt een van de meest succesvolle wegen naar bootbezit te zijn. We zijn verheugd om samen te werken met Permira en Boats Group, omdat hun vuurkracht en gecombineerde kennis van online botenmarktplaatsen van groot belang zullen zijn als we verder willen uitbreiden en meer consumenten wereldwijd willen bereiken."

Jérémy Bismuth, mede-oprichter van Click&Boat.

Zowel Boats Group als Click&Boat zijn ervan overtuigd dat het bootverhuurmodel de gezondheid van de maritieme industrie op lange termijn ondersteunt, door deelname aan het varen aan te moedigen door een betaalbare en toegankelijke manier te bieden voor aspirant-bootvaarders om het om het van dichtbij te ervaren.

"Omdat de belangstelling voor varen zeer groot blijft, is het nog nooit zo belangrijk geweest om de weg naar het water te diversifiëren- en te vereenvoudigen. Het Click&Boat platform maakt verhuurproces van boten naadloos en gemakkelijk, en we zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap zal helpen om de groei wereldwijd te versnellen."

Sam Fulton, CEO van Boats Group.

Door deze samenwerking kan Click&Boat gebruik maken van Boats Group’s uitgebreide pool van maandelijks 20 miljoen bootconsumenten, terwijl ze blijven innoveren en het bootverhuurproces verbeteren.

"Deze transactie markeert een nieuwe positieve en aanvullende stap voor onze investeringen in de recreatieve maritieme industrie. Nu twee van de leiders hun krachten bundelen, zijn we verheugd om Jeremy en Edouard te steunen in de volgende groeifase van Click&Boat in Noord-Amerika en Europa."

David Erlong, Principal bij Permira.
Print Friendly, PDF & Email