Duitsland versoepelt de regels voor Nederlanders die naar het land willen reizen. Nederlanders hoeven vanaf zondag middernacht niet meer in quarantaine als ze niet gevaccineerd zijn en ze hoeven ook niet van tevoren gegevens over hun gezondheidssituatie te verstrekken.

Het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, heeft vrijdag bepaald dat Nederland niet langer een hoogrisicogebied is.

Nederlanders die naar Duitsland willen reizen, moeten aan de grens nog wel een test-, vaccinatie- of herstelbewijs laten zien. Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius gelden voor Duitsland nog wel als hoogrisicogebied.

Vanaf dinsdag 27 juli golden de strengere Duitse regels, toen het aantal coronabesmettingen in Nederland sterk was opgelopen. Op de Europese coronakaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC kleurde Nederland toen donkerrood, wat voor andere landen reden kan zijn extra maatregelen te nemen bij reizigers vanuit Nederland. Nu de besmettingen sterk zijn afgenomen, ziet ook de Europese coronakaart er sinds donderdag iets gunstiger uit. Alle twaalf provincies zijn nu rood, het op één na hoogste niveau.

Lees ook: IATA verwelkomt versoepelingen grensmaatregelen

Duitse tegenhanger van het RIVM heeft bepaald dat Nederland niet langer een hoogrisicogebied is.
Print Friendly, PDF & Email