Al ruim twee jaar werken 9292 en Warner Music Benelux samen om muziek naar OV-reizigers te brengen en OV-reizigers naar muziek. Sinds kort krijgt de reiziger bij elk reisadvies in de 9292 app de mogelijkheid aangeboden om een playlist aan te maken die precies de reisduur vult, helemaal naar eigen muzieksmaak van de reiziger. Een unieke combinatie van muziek tijdens je reis.

Hoe werkt het?

Reizigers plannen een reis in de 9292 app en onderaan ieder reisadvies staat de knop ‘Playlist voor deze reis’. Hiermee opent de Playlist Generator. Op deze pagina maakt Warner Music een playlist aan op basis van de reistijd van het gekozen reisadvies. De reiziger logt in op hun eigen Spotify-account en zo worden de reistijd en muzikale voorkeuren gecombineerd. Dance-liefhebbers die van Amsterdam Centraal naar Rotterdam Centraal reizen hebben zo grote kans dat hun playlist van 1 uur en 14 minuten voornamelijk fijne dance-nummers bevat. Stopt de muziek? Dan is het tijd om uit te stappen. De gemaakte playlist wordt in de eigen vertrouwde Spotify bibliotheek geplaatst, zodat deze makkelijk terugvinden is en genoten kan worden van eigen muziek.  

“Een van onze doelen is het reizen met het OV zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Het onderweg kunnen genieten van eigen muziek is een waardevolle aanvulling in onze app. De samenwerking met Warner Music en de ontwikkeling van de Playlist Generator als dienst sluiten hier perfect bij aan.”

Joost Mortier, Algemeen Directeur bij 9292.

Samenwerking

Muziek en het OV zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie wel eens met de trein reist ziet het vanzelf. Grote kans dat bijna de gehele coupé muziek aan het luisteren is. Dit is dan ook de reden dat Warner Music Benelux en 9292 een aantal jaar geleden deze samenwerking zijn gestart.

“Vanuit Warner Music streven wij ernaar de reiziger muziek aan te bieden op het juiste moment. Middels onze Playlist Generator lukt het om reizigers te voorzien van muziek die gepersonaliseerd wordt op basis van reistijd en smaak. Inmiddels hebben wij ruim twaalfduizend playlists kunnen aanbieden, wat betekent dat dit voor reizigers een passend product is.”

Jacques Hoogesteger, Digital Marketing Manager bij Warner Music Benelux.
Print Friendly, PDF & Email