In de eerste aflevering van Chateau Meiland van het nieuwe seizoen was te zien hoe Martien, Erica, Maxime, Montana en Dirk de Achterhoek verkennen op een Solex. Op zich leuk om te zien, ware het niet dat Twitter zowat met recht ontplofte over de vele alcohol die op alle tussenstops werd genuttigd. Het hele gezelschap maakt verschillende tussenstops tijdens hun Solex ritje, vooral bij terrassen. Tijd dus voor wijn en shotjes. Op sociale media het gesprek van de dag. 

Alhoewel de zwangere Maxime de wijn en drank zelf laat staan en zij het houdt bij ijsthee, is het voor de rest van het gezelschap zuipen, zuipen, zuipen. En dat steekt bij veel kijkers die het onverantwoord vinden met drank op met een Solex naast je zwangere dochter te rijden.

"Ik vind Chateau Meiland heerlijke, hersenloze tv maar dat drinken van allerlei soorten alcohol door elkaar om vervolgens weer op die Solex te gaan zitten, dat vind ik toch mega onverstandig."

Kim Kluijtmans, @KimKluijtmans

wijnen, wijnen, wijnen en rijden

Met alcohol op en dan rijden is natuurlijk geen goed voorbeeld. Chateau Meiland keerde maandagavond om 20:30 uur terug op SBS6. In de eerste aflevering was onder andere te zien hoe een drastisch besluit van Erica Meiland vervelende gevolgen heeft voor de rest van het gezin. “Ik kom gewoon in een soort appartementje met laminaatvloer”, klaagt Erica als ze het over haar nieuwe miljoenenvilla heeft. De ene vond het een mooie aflevering en de andere had meer zorgen over het promillage.

“Op de Achterhoek!”

We kunnen hopen dat het ‘nep’ was en het in scene werd gezet voor de aflevering. Niet alle alcohol die men serveert op televisie heeft een verhoogd promillage tot gevolg.

Lees ook: Klant merkt weinig van brand bij Go-sharing

Solex werd geproduceerd tussen 1946 en 1988
Print Friendly, PDF & Email