Een voordeel van de coronacrisistijd was dat het erg rustig was op de wegen. Het is inmiddels weer behoorlijk druk op de Nederlandse wegen. We staan nu weer regelmatig in de file, dat is weer even wennen want daar hebben we maandenlang geen last meer van gehad. Gedeeltelijke wegafsluitingen, ongelukken en rijstroken die afgesloten zijn zorgen voor een hoop vertragingen op de weg. Regenbuien in de ochtend en de gedeeltelijke afsluiting van de A12 tussen Utrecht en Den Haag helpen daar ook niet aan mee. Dinsdag was de drukste ochtendspits sinds tijden, er stond maar liefst 468 kilometer file op het hoogtepunt. 

We merken al langer dat het drukker is op de wegen, maar we vragen ons nu toch steeds vaker af of het weer net zo druk is op de Nederlandse wegen als voor de coronacrisis. Steeds meer mensen werken sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen weer op de zaak en dat betekent meer verkeer op de Nederlandse wegen. Volgens de ANWB was een file van 468 kilometer voor de coronacrisis niet ongebruikelijk. Willen we het fileprobleem oplossen dan zou verspreid thuiswerken daaraan mee kunnen helpen of niet in spits reizen, dit is wel gebleken tijdens de coronacrisis.

Lees ook: Vanaf 1 oktober is testen voor je vakantie niet gratis

Thuiswerken.
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Vroommm, de politieke kaarten voor onze mobiliteit worden geschud