Rotterdam maakt zich op voor de komst van tienduizenden autofans naar de Maasstad, want de tweede editie van 100% Auto Live vindt vanaf vrijdag tot en met zondag plaats in Ahoy. Twee jaar gelden kwamen meer dan 30.000 bezoekers naar deze autoshow en dit jaar lijken die aantallen zeker weer gehaald te worden.

"Dankzij de corona checkapp kunnen we weer ouderwetse bezoekersaantallen toelaten. Hoewel een deel van de beurs doorstroom is, hebben we namelijk ook zitplaatsen rondom de zogeheten Car Catwalk en sta-tribunes bij de outdoor race arena; de app is dan een oplossing en kunnen we gezien de verwachtte drukte de show op een veilige manier organiseren en de bezoekers een ouderwetse beleving geven. Autofans snakken naar entertainment en naar het kunnen bewonderen van mooie auto's. Afgelopen weken hadden we op het TT CIrcuit Assen een recordopkomst aan bezoekers. Alsof autofans na een lange winter weer als koeien de wei in mogen".

Ronald van den Broek, organisator.

Op ruim 30.000 vierkante meter verspreid over 6 hallen staan meer dan 200 zogenaamde ‘showcars’ van particulieren uit heel Europa. Uit ons eigen land maar ook uit Engeland, België, Frankrijk maar ook uit Hongarije komen auto’s naar Rotterdam. Daarnaast zijn er zo’n 80 standhouders met automobilia, accessoires en nieuwe of gebruikte auto’s. Vaak met veel vermogen, grote uitlaten en wielen en heel veel extra’s. 

Standaard auto’s zullen er niet veel staan, behalve in het nieuwe Electrified Paviljoen (hal 6) waar onder meer autogigant Van Mossel de nieuwste primeurs toont van het merk MG. Daarnaast hier ook aandacht voor elektrische motoren en brommers, en zelfs een parcours om BREKR-brommers te proberen. In Hal 1 kunnen bezoekers oog in oog komen te staan met de 100% originele filmauto’s, zoals vier auto’s uit de bekende Fast & The Furious reeks, maar ook Herbie en de Delorean uit Back to the Future auto zijn er te zien

Op de Car Catwalk komen elk uur de mooiste creaties op het podium, van supercar tot racekanon en van klassieker tot de bekendste getunede auto’s uit de internationale tuning scene. Tal van bekende autofans komen ook naar Ahoy, zoals de Rotterdamse Qucee, maar ook de bekende Bredase ondernemer Mobicep neemt zijn autocollectie van drie supercars mee naar de show

Van rapper Jebroer wordt zijn nieuwe Audi RS6 in een opvallende nieuwe wrap onthuld bij X-Car Wrapping. Bijna alle merken zijn wel vertegenwoordig op de showpleinen, maar naast VW is het merk Lamborghini goed vertegenwoordigd met bijna 20 exemplaren, ook enkele klassiekers zoals de beruchte LM002, de eerste SUV van het merk dat in de jaren 80 furore maakt. Buiten is een outdoor race arena gebouwd, waar driften het hoofdbestandsdeel vormt, niet alleen met auto’s, maar ook met de dikste motoren.

"We zijn blij dat we iedereen weer kunnen verwelkomen en zelfs op zondag is met de gemeente en de organisatie van de Marathon -die zondag langs Ahoy komt – een doordacht verkeersplan gemaakt, zodat onze bezoekers ook de parkings van Ahoy, Q-Park of De Slinge kunnen bereiken. En ook met het openbaar vervoer kunnen ze komen, de combinatie trein en metro gaat ook goed werken. De beurs is open vanaf vrijdag 12.00 uur tot 19.00 zodat er weer een mooi uitstapje is voor de herfstvakantie. Beide weekenddagen opent 100% Auto Live om 10.00 uur."

Ronald van den Broek, organisator.

Foto boven: FlashBeauty / Shutterstock.com

Lees ook: Recyclingbijdrage lichte bedrijfswagens en personenauto’s

Autoshow
Print Friendly, PDF & Email