Afgelopen vrijdag zijn er nieuwe coronamaatregelen aangekondigd door ons kabinet, dit omdat het aantal coronabesmettingen weer flink aan het oplopen zijn. Deze aankondiging heeft weer gevolgen voor diverse branches. Het was van korte duur, eind september kondigde het CBR aan dat de anderhalvemeter maatregel en mondkapjesplicht bij hen kwam te vervallen. Het CBR heeft inmiddels laten weten dat zij de anderhalve meter maatregel opnieuw invoeren voor de theorie-examens. Hierdoor kunnen er minder kandidaten tegelijk in de zaal en zullen er theorie-examens uitgesteld moeten worden. Kandidaten waar dit bij van toepassing is zullen door het CBR op de hoogte worden gesteld.

De mondkapjesplicht en plastic (spat) schermen zijn ook weer terug. Ook heeft het CBR de theorie-examens recreatievaart voor de komende drie weken uitgesteld, deze keuze hebben ze gemaakt vanwege het seizoen. Er worden zo’n 4200 theorie-examens recreatievaart uitgesteld. De kandidaten worden door het CBR op de hoogte gesteld en krijgen voorrang bij het prikken van een nieuwe datum. De theorie-examens voor het beroepsvervoer, de bromfiets, motor en de auto gaan gelukkig wel door. Ook de praktijkexamens, rijtesten en toetsen voor alle rijbewijs categorieën gaan gewoon door.

Lees ook: Taxisector opnieuw zwaar getroffen door kabinet

Door de invoering van de anderhalvemeter maatregel kunnen er minder kandidaten tegelijk in de zaal theorie-examen doen.
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  61 miljoen luchtvaartpassagiers in 2022, kwart minder dan voor corona