Print Friendly, PDF & Email

Taxichauffeurs kunnen hun rijgedrag laten toetsen om daarmee schades te voorkomen en taxibedrijven weer aantrekkelijk te maken voor reguliere verzekeraars. De Vereende, een verzekeraar die vooral dienst doet als vangnet voor verzekerden die vanwege het hoge risico bijna nergens anders terechtkunnen, introduceert namelijk de RijBeterBox, een soort zwarte doos die rijgegevens bijhoudt.

Door het hoge aantal ongevallen met taxi’s zijn verzekeraars minder happig geworden om taxibedrijven te verzekeren. Uit de schadecijfers van de Vereende blijkt dat taxi’s de afgelopen vijf jaar veel vaker schade rijden dan personenauto’s. Daarbij ligt het schadebedrag gemiddeld 50 procent hoger. Wat meespeelt bij het vaker rijden van schade door taxi’s is dat ze meer kilometers maken en vaker in binnensteden rijden.

Vanaf 1 februari volgend jaar kunnen taxiklanten van de Vereende zonder extra kosten hun rijgedrag meten met de box. Ten eerste helpt het volgens de verzekeraar om chauffeurs inzicht te geven in het eigen rijgedrag. Daarnaast roept de Vereende andere verzekeraars op om chauffeurs met een goede score weer als klant aan te nemen. Lukt dit niet, dan biedt de Vereende chauffeurs die bewezen veilig rijden een korting op de premie aan tot 30 procent.

Het initiatief van de Vereende wordt gesteund door Veilig Verkeer Nederland en vervoersbrancheorganisatie KNV.

Lees ook: Problemen door personeelstekort in zorgvervoersector

Taxichauffeurs kunnen hun rijgedrag laten toetsen.
Lees ook  Eindhovense Pitane Mobility speelt sleutelrol in taximarkt Vlaanderen