De taxicheques werden bij de start van de vaccinatiecampagne ingevoerd omdat het voor inwoners van Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver niet altijd evident was om aan het vaccinatiecentrum in Mechelen te geraken. Deze doelgroep kon een beroep doen op een taxi. 

In 2021 maakte zes mensen gebruik van een taxicheque maar dat beperkt aantal is, volgens schepen van Welzijn en Gezondheid Sarah De Keyser (CD&V), zeker geen ontgoocheling. In de Gazet van Antwerpen laat ze weten dat het aantoont dat de inwoners zelfredzaam zijn en kunnen rekenen op een behulpzaam netwerk. Toch wordt het systeem waarbij inwoners van Sint-Katelijne-Waver gebruik kunnen maken van een taxicheque om naar het vaccinatiecentrum te gaan verlengd. 

Op die manier kunnen ook mensen die slecht ter been zijn of geen groot netwerk hebben, zich laten vaccineren weet GVA te melden. De medewerkers van het vaccinatiecentrum zagen namelijk veel oudere mensen die vergezeld werden door kinderen, kleinkinderen, buren of kennissen. En ook op de mindermobielencentrale werd regelmatig een beroep gedaan.

Lees ook: Brussels Airport tekent voor CO2-vrije luchtvaart in 2050

ook op de mindermobielencentrale werd regelmatig een beroep gedaan
Print Friendly, PDF & Email