Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Deze krokusvakantie gaan opnieuw heel wat reislustigen er even tussenuit. Op Brussels Airport worden gedurende de hele vakantieperiode meer dan 405.000 passagiers verwacht. Vooral zonbestemmingen blijken in trek, en dan gaat het om bestemmingen als Spanje en de Canarische Eilanden, de Kaapverdische Eilanden en Egypte. Maar ook voor wintersportliefhebbers is er heel wat aanbod, met rechtstreekse vluchten naar Innsbruck (Oostenrijk), Bolzano (Italië) en Kittila (Finland). 

Tijdens de tien dagen van de krokusvakantie, van vrijdag 25 februari tot en met zondag 6 maart, worden er meer dan 405.000 reizigers verwacht op Brussels Airport. Dat is ruim 65% het aantal passagiers in dezelfde periode voor de Covid-crisis (620.000 passagiers in 2020), en het aandeel vakantiegangers ligt nog hoger, aangezien er vooral een daling is in het aantal zakenreizigers en transferpassagiers. De krokusvakantie is dus opnieuw een echte vakantieperiode na de moeilijke krokusvakantie in 2021 toen niet-essentiële reizen niet toegelaten waren (57.000 passagiers). Het grote aantal last-minute boekingen bij onze luchtvaartmaatschappijen toont aan dat heel wat mensen behoefte hebben aan zon en ontspanning. 

Met 125 rechtstreekse bestemmingen, aangeboden door 50 luchtvaartmaatschappijen, is er deze vakantieperiode voor elk wat wils. Populairste bestemmingen zijn zonvakanties naar Spanje en de Canarische Eilanden, de Kaapverdische Eilanden en Egypte. Ook Marokko, Tunesië, de Caraïbische eilanden, Mexico en Dubai zijn in trek bij wie graag wat verder weg gaat, net als nieuwe bestemmingen Mauritius, Curaçao en Havana. Voor sneeuw- en wintersportliefhebbers zijn er rechtstreekse vluchten naar Innsbruck (Oostenrijk), Bolzano (Italië) en Kittila (Finland). 

Zorgeloos reizen met kinderen 

Tijdens schoolvakanties gaan heel wat gezinnen samen op reis via Brussels Airport. Voor hen is het goed om weten dat de mondmaskerplicht voor luchthavens is aangepast en nu opnieuw geldt voor kinderen vanaf 12 jaar (en niet langer vanaf 6 jaar). Voor de regels op het vliegtuig raadpleeg je best de website van de luchtvaartmaatschappij. Aangepaste mondmaskers voor kinderen van de Smurfen zijn te koop in de verkoopautomaten aan de parking en voor de vertrekhal. 

In Pier A kunnen kinderen voor de vlucht op ontdekking in de Kids’ Corner, waar spelletjes en boeken beschikbaar zijn, net als een verzorgingsruimte. Daarnaast zijn er in de Pieren ook Airport Games om te ontdekken (aan gates A29, A52 en B31) en enkele selfiewalls (Pier A) voor een originele foto of TikTok voor vertrek, aldus de Belgische luchthaven.

Lees ook: Flinke toename passagiers op Brussels Airport

Drukte op Brussels Airport tijdens de krokusvakantie.