BLUE

Albert Heijn, bol.com en Budbee gaan samenwerken om het ophalen en retourneren van pakketten makkelijker te maken. Bij 700 grotere Albert Heijn-winkels willen de drie partijen de komende jaren pakketkluizen realiseren waar klanten hun bol.com-pakketten – en pakketten van andere bij Budbee aangesloten webshops – kunnen ophalen en retourneren. Met de samenwerking willen de drie bedrijven verder bijdragen aan duurzamere en flexibele bezorgopties in de snelgroeiende markt van online winkelen.

Gemak en duurzaamheid
Klanten omarmen in toenemende mate zelfservice en de mogelijkheden die technologie daarvoor biedt. Zo is het gebruik van zelfscan en apps de afgelopen jaren enorm gegroeid. Klanten zijn steeds meer op zoek naar gemak: het moet simpel en het moet kloppen. Daarom bundelen Albert Heijn, bol.com en Budbee hun expertises en introduceren samen pakketkluizen waar klanten hun bestelde pakket kunnen ophalen en retourneren wanneer het hen uitkomt zonder in de rij te hoeven staan. Hiermee krijgen klanten meer flexibiliteit hun tijd in te richten zoals zij dat willen. De pakketkluizen komen in de plaats van de bol.com afhaalpunten die sinds 2013 in nagenoeg alle Albert Heijn-winkels te vinden zijn.

“Klanten ervaren steeds meer het gemak van digitaal. Dat zien we onder andere in het gebruik van zelfscan en de AH-app waarin alles digitaal bij elkaar komt. Met de introductie van pakketkluizen wordt het voor klanten nog makkelijker een pakketje op te halen of te retourneren. Ik ben trots op de samenwerking met bol.com en Budbee, samen creëren we synergie en geven we verder invulling aan onze omnichannelstrategie.”

Lees ook  Uitdagingen op de weg naar duurzame mobiliteit op de werkvloer

Bezorgingen aan de pakketkluizen van Budbee worden in Nederland gedaan met fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen. Een Budbee-pakketkluis biedt daarnaast plaats aan 37 tot 258 pakketten dus de koerier kan bij één bezorging tientallen tot honderden pakketten tegelijk afleveren. Daardoor zijn de pakketkluizen zowel een gemakkelijke als duurzamere optie voor consumenten die online winkelen.

“Bij Budbee zoeken we continu nieuwe mogelijkheden om de e-commerce sector groener en klantvriendelijker te maken. We zijn dan ook erg trots dat we met zulke grote Nederlandse partners, deze in store-oplossing lanceren. In combinatie met onze technologie, maken we duurzaam online shoppen voor een nog grotere groep mensen beschikbaar.”

Pakket past altijd
De eerste pakketkluizen zijn vanaf deze week te vinden in vijftien Albert Heijn-winkels in Nederland en België. De komende twee jaar wordt dit aantal uitgebreid naar 700 winkels. De pakketkluizen staan in of direct buiten de winkels van Albert Heijn en bestaan uit kluizen van verschillende formaten. Zo past het pakket altijd. Klanten die ervoor kiezen hun pakket op te halen bij een Albert Heijn-winkel krijgen na het bestellen een bericht wanneer het pakket is afgeleverd. Het bericht bevat een code om de kluis te openen, aldus de webwinkel

“Elke dag bestellen klanten vele artikelen bij bol.com. Die tienduizenden bestellingen per dag willen we natuurlijk snel, efficiënt en zo duurzaam mogelijk bij onze klanten bezorgen. Met deze flexibele, slimme en schaalbare innovatie hebben we de ambitie om het gemak en de service voor onze klanten te vergroten en de bezorging van onze pakketten verder te verduurzamen.”

Lees ook: DPD opent distributiecentrum in Goes

Lees ook  Mobiliteitsplan van het CDA investeert in een bereikbaar en duurzaam Nederland
Distributiecentrum Bol.com in Waalwijk
Print Friendly, PDF & Email