Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De bus is statistisch gezien het veiligste vervoersmiddel in Europa en als budget-alternatief voor de trein vaak goedkoper.

De internationale busmaatschappij Flixbus kondigde vrijdag aan dat ze opnieuw ritten naar verschillende steden in Oekraïne zou inleggen, niet alleen vanuit Maastricht maar ook vanuit Antwerpen. Toch opvallend ondanks het Europese busnetwerk elke dag groeit en meer dan 2.500 bestemmingen aanbied. De bus is statistisch gezien het veiligste vervoersmiddel in Europa en als budget-alternatief voor de trein vaak goedkoper, en op enkele trajecten zelfs sneller.

De busmaatschappij laat weten dat steeds meer mensen teruggaan naar Oekraïne. Ongeveer de helft van de mensen die Oekraïne hebben verlaten, wil volgens FlixBus terugkeren. Ook vanuit Maastricht is het mogelijk om naar Kiev te reizen, met een overstap in Warschau. De woordvoerder van FlixBus laat weten dat er ook naar zeven andere Oekraïense steden, waaronder Lviv, gereden wordt.

rood reisadvies

Volgens de website van de Rijksoverheid is de kleurcode van het reisadvies in Oekraïne rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om daar naartoe te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe. Toch vertrok een nagenoeg volle bus gisteren vanuit Maastricht met eindbestemming Kiev. Wie toch naar Oekraïne afreist doet dit op eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Ondertussen zijn er wel weer raketaanvallen door het Russische leger op onder meer hoofdstad Kiev, een van de bestemmingen van Flixbus. Vanuit Antwerpen vertrok de eerste bus naar Oekraïne voor een 31 uur durende rit naar Lviv, een stad op enkele tientallen kilometers van de grens met Polen.

Lees ook: Moederbedrijf FlixBus koopt Greyhound Lines