werkzaamheden veroorzaken op sommige plaatsen kleine files.

Door een ongeval op de E34 in Oelegem stond er woensdagmorgen opnieuw een lange file richting Antwerpen. Twee vrachtwagens raakten betrokken bij een kop-staartaanrijding. Niemand raakte daarbij gewond. Van maart tot begin 2023 wordt een nieuwe brug gebouwd over de E313 ter hoogte van de Wijnegemsteenweg in Wommelgem. Tot eind mei rijdt het verkeer op de E313 daar in beide richtingen over 3 versmalde rijstroken. Richting Antwerpen is het daarom vaak file schuiven vanaf Oelegem (Ranst). Richting Hasselt is op piekmomenten de spitsstrook, een vierde rijstrook, open. Hou er rekening mee dat de versmalde doorgang op drukke momenten tot vertragingen leidt.

(De tekst gaat verder onder de foto.)
verkeersoverlast te Oelegem

De nieuwe brug die in de plaats komt, zal hoger komen te staan. Daardoor moet ook het kruispunt van de Wijnegemsteenweg met de Koralenhoeve mee aangepast en verhoogd worden. De werken starten op 2 mei en duren ongeveer een maand.

blijf er liever weg

De werkzaamheden veroorzaken op sommige plaatsen kleine files, vooral op plaatsen waar bestuurders de omleiding niet volgen. Het Vlaams Verkeercentrum heeft ook contact met verkeerscentrales in onze buurlanden. Ook daar werd gevraagd om inwoners op het hart te drukken dat het lastig rijden wordt in Antwerpen in de richting van Nederland. 

Lees ook: 7 weekenden vol wegwerkzaamheden

Print Friendly, PDF & Email