DVDP width=

De burendag is vaak een prikkel om doorheen het jaar nog eens met buren samen te komen.

Op 24 september zetten we alle mobiliteit even stil in je eigen straat of buurt. Vier Burendag door de buurt voor de deur leuker te maken. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Een gezellige Buurtbingo, voor de kids een spelletjesdag voor de deur, een gezellige kleedjesdag of een buurt BBQ met hapjes en een drankje. Doe je niets in de straat omdat zoiets niet kan, dan ga je lekker actief gaan fietsen met je buren.

Waarom?

De afgelopen twee jaar hebben ons extra laten zien hoe fijn en belangrijk het is om mensen in de buurt te hebben waar je op terug kunt vallen wanneer dat nodig is. Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Overal in Nederland vind je buurthuizen, wijkcentra en dorpshuizen. Maar ook buurtmoestuinen, speeltuinen, ouderensozen en kinderboerderijen zijn belangrijke ontmoetingsplekken voor in de buurt. Wil je nieuwe buurtbewoners ontmoeten en samen gezellig een kopje koffie drinken, klop dan ook eens daar aan!

(Tekst loopt door onder de foto)
er zijn vast goede muzikanten in je eigen straat

Van samen taarten bakken voor de jaarlijkse burendag tot het bijhouden van de voortuinen onder het genot van een lekker glas wijn. Een veilig springkussen voor de allerkleinsten of een ijswagen voor de kinderen. Met een beetje creativiteit en een minimum aan geld kan je de buurt doen genieten. Onder het genot van een kop koffie of thee (en natuurlijk wat lekkers) genoten de volwassen van het samenzijn.

De afgelopen twee jaar hebben ons extra laten zien hoe fijn en belangrijk het is om mensen in de buurt te hebben waar je op terug kunt vallen wanneer dat nodig is. Inmiddels doen er jaarlijks duizenden buurten mee, in 2021 zelfs een recordaantal van 6.300. Buren kunnen via Burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten en een Burendagpakket. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op Burendag.nl.

Vergeet niet om alle vergunningen aan te vragen zodat ook de gemeente weet wat je doet en indien noodzakelijk de straat kan afsluiten voor alle verkeer. Kwestie van even informeren wat noodzakelijk is of een van de draaiboeken downloaden.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email