BLUE

Zo simpel kan het zijn, men hoeft niets eens een taximeter te installeren.

Taxibedrijven in Vlaanderen voldoen meteen aan de registratieplicht met Chiron door het gebruik van het goedkopere Pitane Compact. De volledige geïntegreerde Chiron afhandeling wordt volledig door het Eindhovense softwarebedrijf Censys BV overgenomen wat begeleiding en registratie van de aanvraag betreft. Chiron is de centrale rittendatabank voor individueel bezoldigd personenvervoer van de Vlaamse overheid.

Pitane Compact werd ontwikkeld voor de zelfstandige taxichauffeur en voorziet in een online systeem en Pitane Driver App voor het beheer van alle taxiritten. Alle gegevens van boekingen, klanten, chauffeurs worden veilig opgeslagen en voldoen aan de GDPR wetgeving. De chauffeur bespaart tevens op printen en zorgt zo voor het milieu want de ritbon wordt na afloop automatisch aan de klant per email verzonden.

wetgeving

De wetgeving over diensten voor het verhuren van voertuigen met bestuurder is enkel van toepassing op voertuigen die ervoor geschikt zijn om maximaal negen personen te vervoeren, de bestuurder inbegrepen. Bedrijven, reisbureaus, ziekenfondsen enzovoort kunnen ook gebruikmaken van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder als zij met een vervoeronderneming een kaderovereenkomst sluiten om onder andere hun klanten, bezoekers, leden te laten vervoeren. De verplichting om rit data door te sturen naar Chiron, de centrale databank van de Vlaamse Overheid, geldt voor alle ritten uitgevoerd met voertuigen onder een vergunning IBP (individueel bezoldigd personenvervoer) vanaf 1 januari 2020.

Pitane Compact wordt aan de taxichauffeur opgeleverd binnen 3 tot 5 werkdagen na ontvangst van de benodigde gegevens en is maandelijks opzegbaar, de periode van gebruik betaald u vooraf. Met de Pitane Driver chauffeursapplicatie logt u eenvoudig in met uw online account en kunt u uw dienst starten via de applicatie. 
Gerelateerde artikelen:
Pitane Compact en Pitane Driver App - geschikt voor Chiron koppeling
Print Friendly, PDF & Email