Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Van 26 tot en met 30 juli vindt het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval plaats.

Het is een van Rotterdams bekendste, grootste en meest geliefde festivals. De praalwagens ontbreken dan wel tijdens de 35ste editie van het Zomercarnaval maar toch worden in Rotterdam enkele straten afgesloten en dat kan gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van onder meer het Erasmus MC. Bezoekers en medewerkers moeten rekening houden met wat extra reistijd. Zo zijn verder de Kruiskade afgesloten op zaterdag 30 juli tussen 13.00 – 20.00 uur, dan is deze hierdoor niet meer bereikbaar. Tijdens de afsluitingen worden er geen voertuigen op de route doorgelaten, met uitzondering van politie, ambulances en brandweer. 

Het Weena is op zaterdag 30 juli van 13.00 tot 20.00 uur uit westelijke richting afgesloten ter hoogte van Kruisplein en uit westelijke richting ook afgesloten ter hoogte van Karel Doormanstraat. Tevens tussen 13.30 en 16.30 uur is de Westblaak afgesloten omdat dan de Zomercarnaval Straatparade de Rochussenstraat oversteekt. Omstreeks 10.00 uur wordt de Witte de Withstraat afgesloten voor verkeer. Parkeergarage Hartmansstraat blijft tot 12.00 uur bereikbaar. Op maandag 1 augustus, na 07.00 uur is het gebied weer vrij voor de diverse weggebruikers.

(Tekst loopt door onder de foto)
Zomercarnaval Rotterdam

Afrobeatz x Carnaval At Night

Nog even doorgaan na de Straatparade en de afsluitende concerten? Het kan gewoon. Op afterparty’s zwepen de dj’s en muzikanten het publiek op tot laat. Al meer dan 10 jaar organiseert het Rotterdamse organisatiebureau BonBon Entertainment feesten voor en na het Zomercarnaval. Dit keer vindt hun afterparty vanaf 23.00 uur plaats in de Maassilo. De carnavalskoningin komt langs en er is een internationale line-up. Naast de Caribische klanken van onder meer La Rouge en Cache Royal is er ook een zaal voor Afrobeats. 1da Baton komt over uit Nigeria en DBN Gogo uit Zuid-Afrika. Daarnaast zijn ook Biggi, Irwan en Superior als dj aanwezig. 

Weelde Carnival Special

Bij Weelde begint al om 16.00 uur een Carnavalsspecial. Daarvoor wordt samengewerkt met Operator en The Function. Er zal Caribische percussie klinken maar er zijn ook heel veel dj’s zoals Edson, Madbwoy, Feurich, Ezri Jade, Donn Stone, Roger Brouwn en Mo Jakob. Het feest duurt tot 2 uur in de nacht.

Villa Night Club x Papi Chulo Soundsystem

Het Papi Chulo Soundsystem is de laatste truck in de parade. Maar na de tocht valt het systeem zeker niet stil. Er wordt ook nog muziek vezorgd op de Coolsingel en daarna beweegt Papi Chulo Soundsystem naar Villa Thalia. Daar draaien ze samen met Steve Andreas, Kevin Key en Joy Heart Latin, Reggaeton, Moombahton en meer.

Route 35ste editie van het Zomercarnaval

Het absolute hoogtepunt van Rotterdam Unlimited is natuurlijk de Zomercarnaval Straatparade. Op zaterdag 30 juli 2022 is de stad kleurrijker, muzikaler en feestelijker dan op iedere andere dag van het jaar. De parade, die dit jaar doorgaat zonder praalwagens wegens gebrek aan loodsen in de stad, is als volgt: Blaak – Schiedamsedijk – Witte de Withstraat – Museumpark – Mathenesserlaan – Nieuwe Binnenweg – Eendrachtsplein – Westblaak – Karel Doormanstraat – Weena – Hofplein – Coolsingel – Churchillplein.
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket