BLUE

Brussels Airlines lanceert een opvallende video om de aandacht van haar passagiers te vestigen op de belangrijke veiligheidsinstructies van een vlucht. Geheel in lijn met haar lange traditie om het allerbeste van België op de wereldkaart te zetten, nam de nationale luchtvaartmaatschappij de iconische Belgische band Hooverphonic onder haar hoede. De groep schreef een pakkend nummer op basis van de exacte tekst van de instructies. Het resultaat is een unieke clip, waarin het lied wordt vermengd met surrealistische beelden, waaronder een artistiek eerbetoon aan Magritte, alweer een staaltje Belgische uitmuntendheid. Vanaf 1 augustus wordt de video uitgerold op alle langeafstandsvliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij.

Brussels Airlines is al jaren een vliegende ambassadeur van België en biedt een selectie Belgische bieren, wijnen en chocolaatjes aan boord. Vanaf vandaag maakt ook Belgische muziek deel uit van die selectie.

Belgische trots Hooverphonic maakt uniek lied voor Brussels Airlines
Om de aandacht van zijn passagiers te blijven vestigen op de cruciale veiligheidsinstructies aan boord, maakt Brussels Airlines al jaren creatieve video’s in plaats van de klassieke veiligheidsvideo’s. Tot voor kort werden de veiligheidsinstructies gepresenteerd met een humoristische animatiefilm. Eerder gaven de Rode Duivels ook de instructies. Vandaag lanceert Brussels Airlines een gloednieuwe veiligheidsvideo die vanaf 1 augustus te zien zal zijn op haar langeafstandsvluchten.

Geheel in lijn met haar lange traditie om het allerbeste van België op de wereldkaart te zetten, nam de nationale luchtvaartmaatschappij de iconische Belgische band Hooverphonic onder haar hoede.
Het resultaat is een clip van vier minuten met een pakkend nummer ondersteund door een visueel pareltje met subtiele verwijzingen naar andere Belgische artiesten zoals Magritte. De video werd geregisseerd door Jan Boon en het technische deel werd verzorgd door virtual reality-productiehuis Studio Regie in Merelbeke.

“De veiligheidsinstructies die we aan boord geven bij vertrek zijn essentieel. Veiligheid staat bij ons voorop, maar dat is bij Brussels Airlines geen synoniem voor flauw. Al jaren proberen we met humor en creativiteit de aandacht van onze passagiers te trekken. Het resultaat van de unieke samenwerking met Hooverphonic is daar het perfecte voorbeeld van. We zijn erg blij dat onze Belgische trots de uitdaging is aangegaan en alles uit de kast heeft gehaald om een verrassende song en clip te maken die vanaf vandaag de wereld rondgaat”.

Hooverphonic onthult het nieuwe nummer aan passagiers op Brussels Airport
Op 1 augustus verraste Hooverphonic vertrekkende passagiers op Brussels Airport met een korte en intieme set aan een van de gates. Tijdens die set speelden ze, naast twee van hun eigen nummers, het nummer dat ze maakten voor de veiligheidsvideo van Brussels Airlines, aldus de Belgische luchtvaartmaatschappij.

“Toen Brussels Airlines Hooverphonic vroeg om een liedje te schrijven met de tekst van de veiligheidsinstructies, dacht ik echt dat het onmogelijk zou zijn. Maar tegelijkertijd hou ik van dat soort uitdagingen en zijn we ervoor gegaan. Ik ben blij dat ik heb doorgezet. Na een paar pogingen zijn we nu klaar om op te stijgen!”

Foto beneden: Brussels Airlines beeldbank.

Gerelateerde artikelen:
Hooverphonic heeft alles uit de kast gehaald om een verrassende song en clip te maken van de veiligheidsinstructies van Brussels Airlines.
Print Friendly, PDF & Email