Brussels Airlines introduceert vanaf augustus een groen tarief voor passagiers die vliegen vanuit Denemarken, Zweden en Noorwegen, inclusief volledige compensatie van de CO2-uitstoot met behulp van duurzame brandstof en investeringen in klimaatbeschermingsprojecten. Het aanbod komt nu de bereidheid van passagiers om hun vlucht te neutraliseren flink is gestegen. Sinds de opties voor CO2-neutraal vliegen werden geïntegreerd in het boekingsproces op brusselsairlines.com, is het gebruik onder klanten verzesvoudigd.

Brussels Airlines introduceert, samen met de andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, vanaf 2 augustus 2022 bij wijze van proef een nieuw Green Fare voor haar gasten die boeken vanuit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Als bijdrage aan een duurzame manier van vliegen, Het tarief omvat een volledige compensatie van de CO2-uitstoot van de vlucht in de prijs van de vlucht. Dit wordt bereikt door een combinatie van 20 procent duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) en 80 procent door investeringen in langetermijnprojecten voor klimaatbescherming. Als stimulans omvat het Green-tarief ook extra statusmijlen en gratis omboekingsopties.

Het groene tarief wordt nu naast de bekende tarieven (Light, Classic, Flex) weergegeven als extra tariefoptie in het onlineboekingsscherm direct na de vluchtselectie. Het nieuwe aanbod is beschikbaar in zowel Economy Class als Business Class voor vluchten binnen Europa. Bovendien kunnen vanaf september ook B2B-reispartners in Scandinavië profiteren van deze nieuwe optie. De testfase zal ongeveer zes maanden duren.

Toenemend succes van duurzame opties
​Eind mei had Brussels Airlines haar duurzame aanbod al verbeterd, door de opties voor CO2-neutraal vliegen rechtstreeks in de vluchtboeking te integreren, waardoor het proces voor haar klanten om duurzame brandstof te kopen, te investeren in klimaat projecten beheerd door myclimate of kies voor een combinatie van beide.

Sinds de introductie is het gebruik van de aanbiedingen voor CO2-neutraal vliegen snel toegenomen. Waar de gebruikscijfers van deze boekingen via brusselsairlines.com voorheen nog net geen procent bedroegen, zijn ze nu verzesvoudigd.

“Brussels Airlines en de Lufthansa Group hebben zichzelf ambitieuze klimaatdoelen gesteld en zijn van plan om tegen 2050 CO2-neutraliteit te bereiken. Naast de modernisering van de vloot en duurzamere processen, zijn innovatieve aanbiedingen zoals de nieuwe Green Fares een belangrijke stap in de richting van dat doel. De integratie van duurzame opties in het boekingsproces heeft de bereidheid van de klant om te investeren in duurzaam vliegen al aanzienlijk vergroot, wat ons motiveerde om verder te investeren in duurzaam aanbod.”

Peter Gerber, CEO Brussels Airlines.

Samen met de Lufthansa Group implementeert Brussels Airlines continu een breed scala aan innovatieve maatregelen om haar ambitieuze doel te bereiken om de netto CO2-uitstoot te halveren tegen 2030 in vergelijking met 2019 en CO2-neutraal te vliegen tegen 2050. Hiervoor vertrouwt het bedrijf in het bijzonder over versnelde modernisering van de vloot, het continu optimaliseren van de vluchtuitvoering, het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen en innovatieve aanbiedingen om een vlucht CO2-neutraal te maken, aldus de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Foto boven: Alexandros Michailidis/ Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email