Iedere ochtend weer dezelfde stress om een parkeerplek te vinden is voorbij.

Op dit moment gaat het de scaleup voor de wind. ParkBee is een bedrijf met een missie om reizigers, vastgoedeigenaren en de lokale overheid beter gebruik te laten maken van stedelijke ruimte. Als een van de eerste digitale carpark operators, halen ze auto’s uit het straatbeeld door de bestuurders een beter alternatief te bieden. En dat werkt! Wie dacht dat parkeren in steden als Amsterdam onbetaalbaar is moet toch even het alternatief ParkBee bestuderen.

ParkBee maakt als grootste Europese tech platform voor parkeren onderbenutte parkeergarages digitaal toegankelijk voor het publiek. Daarmee speelt de scaleup in op het tekort, maar ook het overschot aan parkeergelegenheden. Vaak is parkeren via deze dienst zo’n dertig procent goedkoper dan op straat of bij commerciële garages. In Nederland zijn ze inmiddels actief met ruim 250 parkeergarages, maar ook in de rest van Europa timmeren we hard aan de weg.

slimme technologie

Door verstedelijking en bevolkingsgroei neemt de druk op ruimte in de stad toe. Dit geeft steden uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid en leefbaarheid. Ondertussen blijft veel ruimte onbenut en die ruimte wil ParkBee teruggeven aan de stad. Dat kan door beschikbare off-street capaciteit beter te benutten. Door slim gebruik te maken van data en technologie leiden wij parkeerders naar onbenutte parkeerlocaties bij kantoren, hotels en publieke parkeergarages.

Nog niet zo lang geleden sloegen Parkbee en Gaiyo de handen ineen. Sinds maart 2022 biedt parkeerplatform ParkBee zijn diensten aan in vervoersapp Gaiyo. Hierdoor kunnen reizigers hun ParkBee parkeerplaats reserveren en hun deur-tot-deur-reis voortzetten met deelvervoer dat Gaiyo aanbiedt.

Lees ook  Parijs voert strijd tegen SUV op met verhoogde parkeertarieven
Gerelateerde artikelen:
Wie dacht dat parkeren in steden als Amsterdam onbetaalbaar is moet toch even het alternatief ParkBee bestuderen
Luchthavenvervoer
Print Friendly, PDF & Email