Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De recente stakingen van de NS leiden tot een minder mobiel Nederland. Veel Nederlanders moeten echter voor werk, studie en andere redenen kunnen reizen en de stakingen in het OV verhinderen mensen naar hun bestemming af te reizen. De beperkingen in het OV doen terugdenken aan begin 2022, toen er door extreme weersomstandigheden nauwelijks treinen konden rijden. Net als nu was ook toen duidelijk te zien dat reizigers een alternatief zochten voor het OV. Deelautomobiliteit nam toen een vlucht en doet dat nu weer.

Die toename in het gebruik van deelauto blijkt ook uit de cijfers van MyWheels en Amber, twee leiders in de Nederlandse deelautomarkt. MyWheels zag vorige week al een stijging van ruim 20% in het aantal ritten ten opzichte van een week eerder. Afgelopen vrijdag, op het moment dat er gestaakt werd in Zuid-Holland, was het aantal gereden kilometers met auto’s van MyWheels met 48% gestegen. Ook het aantal boekingen steeg gigantisch. Op maandag 29 augustus, ten tijde van de stakingen in Noord-Holland, steeg dit aantal met 50%.

Ook zakelijke deelautoaanbieder Amber, dat onlangs gefuseerd is met MyWheels, overlegt cijfers die duidelijk aantonen dat deelautomobiliteit door de stakingen is gestegen. Vorige week is er 26% meer kilometer afgelegd in de ritten met voertuigen van Amber dan de week ervoor. Opvallend is dat met name het aantal zakelijke kilometers steeg, maar liefst 62%.

“Wanneer de treinen, om welke reden dan ook, niet of minder rijden zien we dat de vraag naar deelauto’s direct toeneemt. Dit zagen we aan het begin van het jaar, toen de treinen niet konden rijden vanwege de barre weersomstandigheden, en dit zien we nu weer. We hebben dan ook onze gebruikers vorige week geïnformeerd over de stakingen en hoe ze het beste een deelauto konden gebruiken voor hun reis. We hebben daarnaast voorgesorteerd op veel nieuwe aanmeldingen. Zo proberen we Nederland tijdens de stakingen zo mobiel mogelijk te houden.”

(Tekst loopt door onder de foto)
Luchthavenvervoer

Over Amber

Amber is een snelgroeiende speler in de zakelijke deelautomarkt (+53% omzet in 2021). De organisatie biedt een unieke B2B-propositie inclusief ‘valid service’. Amber focust op de inzet van slimme technologie: optimale inzet van de vloot door op basis van data en met AI feilloos te voorspellen waar zakelijk autogebruik nodig is en dit te faciliteren en zo min mogelijk stilstand te realiseren.

Over MyWheels

MyWheels is marktleider in Nederland op het gebied van particuliere deelautomobiliteit en kent ruim 240.000 gebruikers die gebruikmaken van haar 2.500 auto’s. MyWheels heeft daarmee het grootste aanbod (elektrische) deelauto’s in Nederland, waarvan de meesten door zogeheten sleutelfiguren goed in de gaten worden gehouden. MyWheels versterkt groei door een community driven-aanpak. Bij elke MyWheels auto’s hoort een loyale MyWheels-gebruiker die fungeert als ambassadeur voor de buurt. Samen met de community inspireert de organisatie steeds meer mensen om over te stappen van bezit naar gebruik. 

Gerelateerde artikelen:
MyWheels is marktleider in Nederland op het gebied van particuliere deelautomobiliteit .
AppStores