BLUE

Lufthansa verwelkomt een nieuw vliegtuigmodel in zijn vloot. De eerste Boeing 787 (geregistreerde D-ABPA), is onlangs geland op de luchthaven van Frankfurt. Het vliegtuig was oorspronkelijk gebouwd voor een andere luchtvaartmaatschappij, maar werd niet in gebruik genomen. De ultramoderne cabine met comfortabele stoelen in Business, Premium Economy en Economy Class wordt de komende tijd gerenoveerd in de kleuren en het design van Lufthansa. Het nieuwste lid van de langeafstandsvloot van Lufthansa wordt ingezet vanaf oktober, aanvankelijk vanuit Frankfurt voor opleidingsdoeleinden op binnenlandse Duitse trajecten. De eerste intercontinentale geplande bestemming van de Lufthansa “Dreamliner” wordt de Canadese metropool Toronto.

De ultramoderne “Dreamliner” langeafstandsvliegtuigen verbruiken ongeveer 2,5 liter kerosine per passagier per 100 gevlogen kilometer. Dat is ongeveer 30 procent minder dan hun voorgangermodel. Tussen 2022 en 2027 zal de Lufthansa Group in totaal 32 Boeing “Dreamliners” ontvangen. Rond de 60 procent van de totale investering van de Lufthansa Group in de vloot gaat naar Lufthansa Airlines en Lufthansa Cargo. Boeing en Lufthansa zijn al 90 jaar partners, waarin Lufthansa vaak de launch customer was voor nieuwe vliegtuig modellen, zoals de Boeing 737, 747-230F en de 747-8.

Ruime hut

De Boeing 787-9 biedt reizigers een verbeterde reiservaring. De brede cabine van de Boeing 787 Dreamliner-familie biedt passagiers een gelijkmatige ruimere omgeving. In Business Class zijn de gangpaden bijvoorbeeld breed genoeg om er gemakkelijk met trolleys doorheen te lopen. De hoge entree straalt een gevoel van nog meer ruimte uit. De ramen van de 787 zijn de grootste van alle vliegtuigtypes. Omdat ze hoger gemonteerd zijn op de romp kunnen reizigers de horizon zelfs vanaf de stoelen in de middelste rij zien. De overheadbakken zijn ontworpen voor verschillende soorten handbagage.

Verbeterde Business Class

De Boeing 787 beschikt ook over een verbeterde Business Class. Alle stoelen hebben directe toegang tot het gangpad, zijn snel en eenvoudig om te bouwen tot een twee meter lang bed, en bieden meer opbergruimte. Bovendien hebben reizigers aanzienlijk meer ruimte in het schoudergebied. Volgend jaar introduceert de luchtvaartmaatschappij een nieuw topklasse product, mede ontwikkeld door Lufthansa, in Economy, Premium Economy, Business en First Class.

Verlichting

Human Centric Lighting, een speciaal geprogrammeerd, flexibel verlichtingssysteem, verlicht de cabine met warmrood licht, gegradueerde tussentonen, en kouder blauw licht. Afhankelijk van het tijdstip van de dag of nacht. De cabine is dus afgestemd op het bioritme van de passagiers. De jaloezieën aan boord verschillen fundamenteel van die op andere commerciële vliegtuigen. De elektrisch bedienbare jaloezieën stellen passagiers in staat de ramen met één druk op de knop te dimmen, aldus de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Print Friendly, PDF & Email