Pitane Image

Het Limburgse bedrijf VDL NedCar ziet de deal tussen Rivian en Mercedes als een positief signaal.

De Amerikaanse autofabrikant Rivian gaat samen met het Duitse automerk Mercedes-Benz elektrische voertuigen bouwen in Europa.  Mercedes-Benz Vans, leverancier van elektrische bestelwagens en bedrijfswagens, en fabrikant van elektrische voertuigen Rivian, hebben de ondertekening aangekondigd van een Memorandum of Understanding om een ​​strategisch partnerschap te starten. De samenwerking stelt de bedrijven in staat samen te werken aan de productie van elektrische bestelwagens.

VDL NedCar

Het Limburgse bedrijf VDL NedCar ziet de deal tussen Rivian en Mercedes als een positief signaal dat Rivian daadwerkelijk in Europa uitbreidt. Een woordvoerder laat aan NRC weten dat de aankondiging van Mercedes geen bedreiging is voor een mogelijke samenwerking met Rivian. De VDL NedCar-fabriek is ingericht om personenauto’s te maken en niet om bestelbussen te produceren.

Onder voorbehoud van het aangaan van een definitieve bindende overeenkomst tussen de partijen en het verkrijgen van de relevante wettelijke goedkeuringen, zijn de bedrijven voornemens een nieuw productiebedrijf in een joint venture op te richten met als doel het exploiteren van een fabriek in Europa voor de productie van grote elektrische bestelwagens voor zowel Mercedes-Benz ‑Benz Vans en Rivian.

Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Militaire voertuigen mogelijk de nieuwe trots van Born