BLUE

Uit het mobiliteitsonderzoek door Norstat (juli 2022) in opdracht van Techbedrijf in parkeeroplossingen EasyPark onder 1083 Nederlanders die een rijbewijs bezitten, blijkt dat er nogal wat ergernissen zijn waardoor we liever de auto laten staan. De top 5 ergernissen bestaat uit:

  1. File 32%.
  2. Moeten betalen voor parkeren 21%.
  3. Te veel betalen voor parkeren 19%.
  4. Geen parkeerplek kunnen vinden 16%.
  5. Ver weg moeten parkeren 12%.

Bijna een derde (32 procent) van de automobilisten ergert zich aan het stapvoets moeten rijden of aan geheel stilstaan in de file. Om deze reden laat 23 procent de auto vaker staan. Parkeren en de kosten die hieraan verbonden zijn vinden de autobestuurders ook redenen om een ander vervoersmiddel te nemen. Negentien procent van de automobilisten vinden dat ze teveel parkeerkosten betalen. Nederland kent nu een gebied ter grootte van het eiland Ameland waar je de portemonnee moet trekken om je auto neer te zetten. 

Betalen per minuut

Kiest men toch voor de auto, dan checkt 39 procent de parkeertarieven voordat ze naar de stad gaan. Maar liefst 73 procent zou het een goed idee vinden om per minuut te kunnen betalen bij alle parkeergelegenheden. Op deze manier kan de automobilist behoorlijk wat geld besparen. 36 procent van de automobilisten vindt binnensteden slecht bereikbaar en ruilen een dagje winkelen vaker in voor online shoppen.

Weinig parkeerplek

De meerderheid van de ondervraagden (zestig procent) controleert waar zij kunnen parkeren in de buurt van hun bestemming-. Zestien procent van de respondenten geeft aan dat het niet kunnen vinden van een parkeerplek een reden is om dan de auto maar te laten staan. Ook vindt twaalf procent het vervelend als zij ver van hun bestemming af moet parkeren. Tot slot blijkt inparkeren niet altijd even gemakkelijk. Uit het onderzoek in opdracht van EasyPark blijkt ook dat bijna 3 op de 10 Nederlanders (28 procent) aan geeft dat zij dit teveel gedoe vindt en daarom kiest voor een ander vervoermiddel.

Lees ook  De auto wordt steeds minder bereikbaar voor een grote groep Nederlanders

“Het is duidelijk dat Nederlanders veel problemen ervaren tijdens het parkeren van hun auto. Des te meer reden voor EasyPark om ons uiterste best te doen om onze gebruikers te helpen zo goedkoop en eenvoudig mogelijk te parkeren.”

Print Friendly, PDF & Email