Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Je kunt vanaf Eindhoven Airport binnenkort naar nieuwe bestemmingen vliegen. Onlangs maakte Eindhoven Airport bekend dat TUI vanaf 2 november twee keer per week tussen Eindhoven en Sal in Kaapverdië zal gaan vliegen. De vluchten zullen worden uitgevoerd op woensdag en zondag. TUI stopte eind maart 2020 met vliegen tussen Eindhoven en Kaapverdië vanwege de coronapandemie. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air hervatte deze maand vanaf Eindhoven de bestemming Chisinau (de hoofdstad van Moldavië). De vluchten worden uitgevoerd op woensdag en zondag. Wizz Air staakte deze bestemming vanaf Eindhoven eerder vanwege de oorlog in Oekraïne.

De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air verbindt vanaf 17 december Eindhoven Airport met de Roemeense stad Suceava. Wizz Air vliegt vanaf dan twee keer per week (dinsdag en zaterdag) tussen Eindhoven en de stad in het noordoosten van Roemenië. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Airbus A321NEO. De bestemming is met name interessant voor reizigers die vanwege werk reizen tussen Eindhoven en Suceava. Met toevoeging van deze bestemming is Eindhoven Airport verbonden met vier steden in Roemenië. Boekarest, Iasi, en Cluj Napoca waren al bestemmingen van Eindhoven Airport.

De Eindhovense luchthaven maakte onlangs ook bekend dat Transavia in het zomerseizoen van 2023 tussen Eindhoven en de Franse stad Bordeaux gaat vliegen. De eerste vlucht staat gepland op 30 maart. De vluchten worden uitgevoerd op maandag, donderdag, vrijdag en zondag. Bordeaux is over de hele wereld bekend om de wijnen uit de omgeving. Maar de stad heeft ook trekpleisters zoals de architectuur en diverse musea die internationaal bekendheid genieten. Een deel van de stad- de ‘Port de la Lune’ verwijzend naar de vorm van de rivier de Garonne die door de stad loopt- staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Lees ook  Hoge Raad: TUI moet buigen voor FNV in cao strijd