DVDP width=

Veilingmeester Bolweg verwacht dat zowel de Banjer als de overige boten goede belangstelling zullen krijgen.

Vanaf vandaag is het mogelijk om op een heus erfschip te bieden. De Nautilus, een werf gebouwde Banjer 37, is geschonken aan de KNRM om haar werkzaamheden financieel te ondersteunen. Bootveiling heeft aangeboden dit zogenaamde donatieschip te veilen waarna de opbrengst ten goede komt van de KNRM. Dit volledig in lijn met de wens van de schenker. Het schip is te bekijken op de reddingspost van Den Helder.

Om een groot internationaal bereik te halen zal deze boot meedraaien in de oktober veiling van Bootveiling, waarin naast zeilboten en motorboten ook een originele nieuwe reddingsboot van het merk Harding in de veiling zit. Een reddingsboot die overigens niet afkomstig is van de KNRM. 

"De KNRM is geheel afhankelijk is van donaties. De vrijwillige redders staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar en onder alle (weers-) omstandigheden klaar voor mensen in nood. Door mee te doen aan de veiling ondersteunt de koper direct het goede werk van de KNRM omdat de gehele opbrengst ten goede komt aan de KNRM. Bootveiling.com weet als geen ander het belang van de Redders van de Zee en daarom verzorgen wij met belangeloos deze veiling."

Bootveiling ziet na de hernieuwde belangstelling voor de watersport in coronatijd nog steeds een verhoogde belangstelling voor de watersport en de aankoop van een eigen schip.  Door te kopen op de veiling koop je snel en voor een marktconforme prijs een leuke boot. Veilingmeester Bolweg verwacht dat zowel de Banjer als de overige boten goede belangstelling zullen krijgen. 

Omdat de boten heel specifiek zijn wordt geadviseerd om naar de kijkdag te komen.  Dat is altijd leuk en je kopers krijgen een goed zicht op de boot en de staat van onderhoud. Zaterdag 29 oktober is er van 10 tot 12 uur kijkdag in Den Helder en voor de overige boten door heel Nederland, België en Griekenland. 

De veiling is ‘as is where is’, dus de boten worden geveild in de staat waarin hij zich bevindt. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning. Aanmelden is noodzakelijk op de website van bootveiling.com.

Gerelateerde artikelen:
Nautilus
AppStores
Print Friendly, PDF & Email