DVDP width=

Zorg dat alle medewerkers elke dag veilig thuiskomen.

Interessant is om te weten wat er speelt er in ondernemend Nederland. Elke maand vraagt de Interpolis BedrijvenMonitor ZZP’ers en MKB’ers hoe ze naar de toekomst kijken, waar zij staan met hun bedrijf en wat hen bezighoudt. Meer dan 500 zzp-ers en mkb-ers delen hun mening over actuele onderwerpen en hoe zij de toekomst en wat is de investeringsbereidheid zien.

Met het intrekken van het thuiswerkadvies zien we het filemonster weer toenemen. Mensen zitten meer in de auto voor woon-werkverkeer. Opvallend daarbij is het online vergaderen dat populair is en de kans dat werknemers deelnemen aan online vergaderingen achter het stuur neemt daardoor dan ook toe. Afspraken tussen werkgever en werknemer over hoe je veilig deelneemt aan het verkeer worden er nog niet veel gemaakt.

afspraken

Uit gegevens blijkt dat 69% van de ondervraagde mkb’ers geen afspraken heeft gemaakt met haar medewerkers over het veilig bijwonen van vergaderingen in de auto. Onderzoek van Veilig Verkeer Nederland toont aan dat 37% van alle ondernemers zegt zelfs helemaal geen beleid te hebben op het gebied van verkeersveiligheid. Dit terwijl 49% van de mkb’ers verwacht dat digitaal vergaderen een belangrijke positie blijft innemen in hun bedrijf, ook nu personeel weer terugkeert naar kantoor.

Afspraken over mobiliteit tussen werkgever en werknemer worden opgenomen in een mobiliteitsplan. Werkgevers grijpen het terugkeren naar kantoor aan als een kans om het mobiliteitsplan te wijzigen. Opvallend detail is dat 16% van de mkb’ers overweegt om de persoonsgebonden leaseauto niet meer aan te bieden.

De BedrijvenMonitor is een initiatief van Interpolis.

Gerelateerde artikelen:
De kans dat werknemers deelnemen aan online vergaderingen achter het stuur neemt toe.
AppStores
Print Friendly, PDF & Email