BLUE

Kerstvakantie: blijf nuchter op de weg.

Tijdens de kerstdagen neemt het gebruik van alcohol in het verkeer vaak toe, wat kan leiden tot verhoogde risico’s op ongevallen en letsel. Het is daarom belangrijk om de risico’s van het rijden onder invloed van alcohol te begrijpen en ervoor te zorgen dat u verantwoordelijk omgaat met alcohol wanneer u op de weg bent.

Volgens de wet mag het alcoholgehalte in het bloed van een bestuurder niet hoger zijn dan 0,5 promille. Het is echter aan te raden om helemaal geen alcohol te drinken wanneer u gaat rijden, omdat zelfs kleine hoeveelheden alcohol de reactietijd en het oordeel van een bestuurder kunnen beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het tijd kan kosten voordat alcohol uit het bloed is verdwenen, dus het is aan te raden om voldoende tijd in te plannen om te rusten voordat u op de weg gaat als u alcohol heeft gedronken.

Wij roepen daarom alle bestuurders op om verantwoordelijk om te gaan met alcohol tijdens de kerstdagen en om ervoor te zorgen dat ze nuchter zijn wanneer ze op de weg zijn. Door verstandig om te gaan met alcohol, kunnen we helpen om ongevallen en letsel te voorkomen en ervoor zorgen dat iedereen veilig kan blijven rijden tijdens de feestdagen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Kerstvakantie: blijf nuchter op de weg

Het duurt gemiddeld ongeveer een uur voordat het lichaam één standaard glas bier, wijn of sterke drank heeft afgebroken. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld twee glazen wijn drinkt, het ongeveer twee uur kan duren voordat de alcohol uit uw bloed is verdwenen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw gewicht, leeftijd, geslacht en metabolisme.

Lees ook  Vroommm, de politieke kaarten voor onze mobiliteit worden geschud

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat het alcoholgehalte in het bloed kan blijven stijgen, zelfs nadat u bent gestopt met drinken. Dit kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat de alcohol uit uw bloed is verdwenen. Het is daarom aan te raden om voldoende tijd in te plannen om te rusten voordat u op de weg gaat als u alcohol heeft gedronken, zodat u zeker weet dat u nuchter bent.

Als u twijfelt of u nuchter genoeg bent om te rijden, is het het beste om een andere manier te vinden om naar uw bestemming te reizen, zoals het nemen van een taxi of het openbaar vervoer. Dit kan helpen om ongevallen en letsel te voorkomen en ervoor te zorgen dat u en anderen op de weg veilig blijven.

ongevallen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het gebruik van alcohol een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen wereldwijd, en is het verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van alle verkeersdoden. In sommige landen kan dit aandeel nog hoger zijn.

Zelfs kleine hoeveelheden alcohol kunnen de reactietijd en het oordeel van een bestuurder beïnvloeden, wat kan leiden tot verhoogde risico’s op ongevallen en letsel. Daarom is het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met alcohol wanneer u op de weg bent en ervoor te zorgen dat u nuchter bent voordat u gaat rijden. Dit kan helpen om ongevallen en letsel te voorkomen en ervoor te zorgen dat u en anderen veilig blijven op de weg.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Steden vragen minister om actie tegen de toename van opgevoerde fatbikes
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email