DVDP width=

Uber moet bereikbaar zijn en mag de chauffeurs niet blokkeren.

Chauffeurs van Uber kwamen opnieuw in actie. De demonstratie begon op Schiphol maar daarna reden de chauffeurs naar het hoofdkantoor aan de Mr. Treublaan in Amsterdam. Een woordvoerder van de politie liet AT5 weten dat het om dertig tot veertig chauffeurs ging, agenten ook aanwezig omschreef de sfeer als ‘gemoedelijk’.

Voor de zoveelste keer, en het enige wat zij vragen is iets meer geld. Het enige wat Uber doet is ze aan het lijntje houden en daar is FNV klaar mee. Daarom eisen zij voor de chauffeurs een eerlijk inkomen om van te kunnen leven. Daarnaast moet Uber ook stoppen met ze te blokkeren en moet Uber bereikbaar zijn voor alle chauffeurs.

"Januari is traditiegetrouw een magere maand, helemaal voor taxichauffeurs die volledig afhankelijk zijn van de platforms"

Het bedrijf Uber bestaat 10 jaar in Nederland. Helaas is dat veel Uber-chauffeurs die hun werk met passie doen geen reden tot een feestje. Volgens vakbond FNV maakt Uber dit steeds moeilijker voor de chauffeurs en houden ze bijna niets meer over van een ritprijs omdat er te veel kosten vanaf gaan. Het geld dat ze overhouden, is te weinig om van te leven. 

petitie

In het ergste geval kunnen de chauffeurs elk moment geblokkeerd worden, waardoor ze opeens helemaal geen inkomen meer hebben. Wanneer dat gebeurd en chauffeurs willen weten waarom, is Uber totaal onbereikbaar voor hen. Om de chauffeurs te helpen staat nu een petitie online.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email