Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het bedrijf gevestigd aan de Rozenland in Midsland bestond ruim 50 jaar.

Stevige concurrentie op het eiland en gestegen dieselprijzen waren de voornaamste redenen voor Wouter Smit om niet meer verder te gaan. Afgelopen dinsdag werd Taxi Bakker Terschelling B.V. te Midsland (Friesland) door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. Namen zoals Yellow Cab, Taxi Centrale Terschelling, Taxi Smit Terschelling en Taxi Bakker Terschelling waren op het eiland een gevestigde waarde.

Het bedrijf gevestigd aan de Rozenland in Midsland bestond ruim 50 jaar. Volgens Ide Jan Woltman, die woensdagmiddag afreisde naar Terschelling om met eigenaar Wouter Smit te spreken over het faillissement, waren de stevige concurrentie op het eiland en gestegen dieselprijzen de hoofdoorzaak om de activiteiten te stoppen.

Onder de uitspraak faillissement op 31 januari 2023 vallen verschillende handelsnamen zoals Taxi Yellow Cab Terschelling, voorheen Taxi Verhaagen wat op Terschelling in 1969 werd opgericht door familie Verhaagen.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Lees ook  Hyperloop innovatie: Delft team presenteert baanwissel voor snelste trein ter wereld