GRP width=

De zustermaatschappij van Corendon Dutch Airlines (Corendon Airlines International) heeft de afgelopen dagen twee bussen met hulpgoederen zoals water en dekens naar het rampgebied gestuurd.

Wat een verschrikkelijke situatie in Turkije en Syrië, door een zware aardbeving zijn er inmiddels al meer dan 15.000 doden te betreuren. De Samenwerkende hulporganisaties hebben inmiddels Giro555 geopend om de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije te helpen. Volgende week woensdag is er in Nederland een landelijke actiedag, waarbij radio- en tv-zenders in het teken zullen staan van de inzamelingsactie. Vanuit alle delen van de wereld wordt hulp geboden door bijvoorbeeld inzamelingsacties en reddingsteams te sturen.

“Wanneer hulporganisaties goederen naar Turkije willen vervoeren, mogen ze dat gratis via onze vluchten doen. Onze zustermaatschappij Corendon Airlines International heeft de afgelopen dagen twee bussen met hulpgoederen zoals water en dekens naar het rampgebied gestuurd”.

Ook de Turks/Nederlandse Luchtvaartmaatschappij Corendon biedt gratis hulp, afgelopen maandag is er een toestel van Corendon Dutch Airlines voor het Nederlandse zoek- en reddingsteam Urban Search And Rescue (USAR) van Eindhoven Airport  naar de Turkse luchthaven van Adana gevlogen. 65 reddingsmedewerkers en acht reddingshonden gingen aan boord van een Boeing 737 van Corendon om te helpen in het rampgebied. Het toestel van Corendon was gecharterd door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Corendon geeft aan nog meer te willen helpen. Als hulporganisaties goederen naar Turkije willen vervoeren, mogen ze dat gratis via hun vluchten doen.

(Tekst loopt door onder de foto)
65 reddingsmedewerkers en acht reddingshonden gingen aan boord van een Boeing 737 van Corendon om te helpen in het rampgebied.

De zustermaatschappij van Corendon Dutch Airlines (Corendon Airlines International) heeft de afgelopen dagen twee bussen met hulpgoederen zoals water en dekens naar het rampgebied gestuurd. Vervolgens zijn deze bussen ook weer ingezet om overlevenden uit het rampgebied op te halen en naar het Corendon Hotel Grand Park Lara in Antalya te brengen, waar de slachtoffers tijdelijk kunnen verblijven. Corendon geeft aan dat er de komende tijd meer bussen in het rampgebied worden ingezet om overlevenden ergens onder te kunnen brengen. Door de aardbeving zijn drie luchthavens in Turkije gesloten voor commercieel vliegverkeer. Er zal veel hulp nodig zijn voor het zwaar getroffen Turkije en Syrië, hopelijk wordt er volgende week veel geld opgehaald met de landelijke actiedag.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email