BLUE

Volgens Uber gaat de release naar "tientallen miljoenen" klanten in 1.200 steden over de hele wereld.

De volgende keer dat u de Uber-app gebruikt, ziet u mogelijk enkele wijzigingen. Uber lanceerde vandaag een bijgewerkte versie van zijn app met als doel de ervaring voor klanten te vereenvoudigen en te personaliseren. De nieuwe app heeft een eenvoudiger startscherm dat de drempel moet wegnemen van die paar extra tikken bij het boeken van een rit of het bestellen van een levering.

Het stelt klanten ook in staat om gemakkelijker toegang te krijgen tot opgeslagen locaties, en sommige iPhone-gebruikers kunnen de voortgang van een rit volgen op hun vergrendelingsscherm wat voorheen niet mogelijk was.

Het nieuwe ontwerp benadrukt het scala aan diensten dat beschikbaar is via Uber, wat aansluit bij de inspanningen om zijn lidmaatschapsprogramma, Uber One, te verkopen. Voor een maandelijks bedrag biedt het programma voordelen voor het delen van ritten en bezorging.

Met het herontwerp wil Uber de gebruikerservaring zo moeiteloos en intuïtief maken. Veel gebruikers hebben al weken toegang tot het nieuwe homescreen. Nu de meer wijdverbreide uitrol vandaag plaatsvindt, krijgen gebruikers de mogelijkheid om een rondleiding door het nieuwe startscherm te maken zodra de app is bijgewerkt. 

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - Uber App

Het nieuwe startscherm bevat carrousels die een gebruiker vragen om “Meer manieren om Uber te gebruiken”, “Manieren om te plannen met Uber” of “Manieren om te besparen met Uber” die opties bieden voor diensten zoals het toevoegen van een tussenstop langs een route of een aansluiting op het openbaar vervoer.

Lees ook  Vlaanderen maakt ombouw naar elektrische voertuigen mogelijk

telefoon

iPhone-gebruikers met iOS 16 of hoger kunnen hun ritten volgen op het vergrendelingsscherm zonder de Uber-app te openen via een “dynamisch eiland”, wat in feite een kleine bubbel is die inhoud weergeeft die op de achtergrond draait. Tegenwoordig krijgen gebruikers meldingen op hun vergrendelingsscherm wanneer een chauffeur onderweg is of bijna wordt opgehaald. 

Uber laat weten dat live tracking en dynamische functionaliteit in de komende maanden beschikbaar zullen zijn op de Uber Eats-app, en dat het bedrijf van plan is om in de komende weken een vergelijkbare functie uit te rollen voor Android-klanten.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email