Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Voor het eerst valt de Europese ZEB-conferentie samen met Busworld Europe.

De 26ste editie van Busworld Europe wordt georganiseerd van 7 tot 12 oktober 2023 in Brussel. Na vier jaar afwezigheid is Busworld Europe eindelijk terug. Op verzoek van veel exposanten en bezoekers start Busworld Europe op een zaterdag in plaats van op een vrijdag en zal tot en met donderdag. Voor de pers betekent dit dat de eerste persdag op vrijdag is 6 oktober en de tweede persdag op zaterdag 7 oktober 2023.

nieuwe exposanten

Busworld is erg verheugd om enkele gloednieuwe namen aan te kondigen in de exposant van de autofabrikant lijst uit verschillende regio’s over de hele wereld zoals Ermisbus uit Griekenland, Gelushi uit Egypte, Habas uit Turkije, Ikarus uit Hongarije, JBM uit India, Rampini uit Italië, Quantron uit Duitsland, Skoda uit Tsjechië, Steyr Automotive uit Oostenrijk, TAM uit Slovenië en VagBus Bus uit Roemenië.

(Tekst loopt door onder de foto)
Busworld Brussels 2019 / Miss & Mister Busworld

Aan leverancierskant zijn er nog meer nieuwe namen. De volledige exposantenlijst, die meer dan bevat 400 exposanten op dit moment, te raadplegen op de Busworld Europe website. Busworld verwelkomt zijn oude en nieuwe exposanten met open armen.

Europese ZEB-conferentie

Voor het eerst valt de Europese ZEB-conferentie samen met Busworld Europe, na een reeks van eerdere edities vonden plaats in Parijs (2021), Online (2020), in Keulen (2018) en in Londen (2016). De 5e editie van de Europese ZEB Conferentie verwacht 450 aanwezigen van de zero emissie bus- en touringcarsector. Nieuw in deze editie is niet alleen de samenwerking tussen Stichting Busworld en ZEB, maar ook de speciale aandacht voor emissievrije langeafstandsbussen.

Lees ook  Waterstof: Franse Hype brengt waterstoftaxi's naar Brussel

digitale onderscheidingen

Aangezien digitalisering een steeds grotere rol speelt in en rond bussen en touringcars, is het gelukt zin om een nieuw type Busworld Awards in het leven te roepen, gericht op digitale oplossingen. Naast het  bestaande Vehicle Awards die doorgaan zoals voorheen, zal een aparte jury de deelnames van de digitale exposanten.

Gerelateerde artikelen:
DVDP